söndag 6 januari 2013

Ny, stabil seger.

IF Malmö Redhawks vs. Almtuna IS 4-1

Det kändes inte speciellt förtroendeingivande när Almtuna fick promenera in och göra 0-1 redan efter tio sekunder. Då kände jag att det mycket väl skulle kunna bli "en sådan match". Men Mif lät sig inte störas nämnvärt av den plumpen utan gnuggade på efter sin plan i resterande del av matchen. Det gav den utdelning man bör kunna förvänta sig och när 60 minuter passerat var resultatet en stabil seger med 4-1. Antagligen inte en match som kommer leta sig in på några topplistor men det är tre poäng som syns i det enda minne värt namnet, tabellen.

Speciellt roligt är det att tre herrar, vilka knappt eller alls fått delta under stora delar av säsongen, utmärker sig positivt. Backarna Alexander Ribbenstrand och Emil Carnestad samt forward André Burakovsky gör alla så pass bra ifrån sig att de absolut bör kunna konkurrera om platser även om laget är helt skade- och sjukdomsfritt. Ganska fantastiskt hur snabbt det kan gå. Ribben som åkt till Karlskrona för att få matcher återkallas omgående och gör om inte succé så åtminstone mycket bra insatser. Burra har fått lira J-hockey och suttit massor på bänken, får komma in och framförallt i går bara kör han. Precis så han ska göra och då kommer utdelningen som ett mail i inboxen. Rädslan att skadorna och sjukdomarna skulle innebära problem för laget, var absolut helt i onödan.

Inledningen på 2013 kunde inte gått bättre för laget, vi kan bara hoppas att det är en fingervisning om hur året kommer utveckla sig i stort. Två matcher är ingenting i och för sig men man måste börja någonstans och nu har vi börjat så bra det bara är möjligt. Och om ryktena på nätet stämmer kan vi hoppas på att konflikten i NHL snart är över. Jag tänker inte fira förrän det är ristat i sten men skulle det bli ett faktum, kommer det knappast innebära någon nackdel för Mif. Snarare tvärt om då vi kört med laget utan några desperata nyförvärv. Spelarna har fått förtroendet och förvaltat det. Visst, en del vill man se mer av men så länge tillräckligt många fungerar går det inte att gnälla. Man kan stilla undra hur bra vi kan bli, när alla är på sitt max. Jag hoppas att det sker, i slutet av säsongen. Det hade varit roligt att kunna nå playoff eller kanske till och med Kvalserien. Det hade varit roligt att se vad vi kan ställa till med, redan nu. Dit är det dock en lång, lång väg ännu.

---

Övriga matcher igår:

Tingsryd-Troja 3-4 sd
Örebro-Oskarshamn 3-2 sd
Mora-Leksand 0-5 (I Globen inför fulla läktare.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics