onsdag 23 januari 2013

Pinsam start och förlust i måstematchen.

IF Malmö Redhawks vs. Örebro HK 2-5

Säsongens absolut viktigaste match väntade, fyra raka förluster i bagaget. Malmö var tvungna att komma ut och visa ve som bestämmer. Resultatet? 0-2 efter 47(!!!) sekunder av matchen. Om det inte gått upp för oss redan innan så står det nu helt klart att just nu är Malmö ett mycket, mycket lättslaget ishockeylag. Effektiviteten och skärpan i offensiven är nära nog noll samtidigt som nervositeten i egen zon är hög. Dessvärre är det många av de spelare som ska bära oss som är de största syndarna. Johan Björk, Robin Alvarez, Alexander Bergström är tre spelare som verkligen inte uppträdde som vi ska förvänta oss.

Detta kan absolut varit matchen som såg till att vi trots allt gör en sämre säsong än förra och misslyckas med målsättningen. Det är många poäng kvar att spela om men uppträdandet under långa stunder av matchen tyder på att vi tappat så mycket att jag har svårt att se oss vända det. Kändes uppgivet och såg håglöst ut på bänken långa stunder, helt oacceptabelt men ett faktum. Sen coachas det inte speciellt aktivt heller ikväll, alltså ganska håglöst bland ledarna också. Och det känns inte positivt alls. Ändå, laget kan inte lägga sig ner och dö. Det kommer vända, men frågan är om det räcker när det väl gör det? Det har skänkts iväg så otroligt många poäng nu och tiden rinner snabbt ifrån. Bara att gratulera Örebro till en synnerligen lättplockad trea...

---

För övrigt har jag beslutat att lägga ner spelarstatistiken, detta på grund av att den officiella statistiken fungerar så sanslöst dåligt. Jag har inte tid att sitta och kolla ändringar flera veckor efter matcherna. Övrig statistik kommer finnas kvar, för er som är intresserade...och vågar använda java.

---

Övriga matcher ikväll:

Karlskrona-Leksand 5-6 e.str
Asplöven-Karlskoga 3-1
Södertälje-Mora 5-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics