fredag 18 januari 2013

Serieledaren för svår, Mif under strecket.

IF Malmö Redhawks vs. Leksands IF 1-2

Ineffektiviteten fortsätter att gäcka Mif, ännu en match med bara ett mål och då spelar det inte så stor roll att vi bara låter serieledaren göra två. Leksand känns väldigt lugna och trygga i sitt spel, även i andre delen av matchen när Mif hade det mesta och bästa av spelet. Det ska dock sägas att det bara behövts några cm på rätt håll för att vi skulle tagit poäng eller till och med vunnit denna matchen till slut. Alltså är jag fullt tillfreds med den spelmässiga insatsen på isen. Vi gjorde vad vi kunde och skapade lägen nog för att ta någon form av poäng, men så är det inte nu. Det innebär att vi nu förlorat fyra raka matcher och det är inte ok. Framför allt på grund av att förra förlusten mot Troja är helt och hållet oacceptabel. Kan vi bara göra ett mål så ska vi åtminstone hålla nollan mot sådana lag, så är det bara.

Förlusten innebär också att vi nu är under det så kallade godkäntsträcket. Allt under sjundeplats är ett misslyckande om vi ser till lagets målsättning och även min. Har inga som helst förväntningar på att vi ska uppnå några högre höjder till slut. Men det hade varit härligt att sticka ett stort långfinger i ansiktet på lallaren till sportchef vi hade förra säsongen genom att uppnå samma resultat med en bråkdel av slantarna han dessvärre gjorde av med. Idag, är vi ganska rejält vinklippta och på ett sätt tillbaka där vi var innan galna november. Vi gör inga mål och förlorar matcher vi mycket väl kunnat vinna på grund av det. Visst förekommer det några rejälva blunders där ute på isen idag, men det gör det även för de blåvita och helt fläckfria insatser är svåra att uppnå i denna snabba sport.

Snabbt går det också när man inte tar några poäng, från att ha topp tre inom räckhåll till att vara åtta gick snabbt. Brutalt snabbt. Och nu väntar en groteskt viktig match på onsdag. Pånyttfödda Örebro kommer till Malmö och en förlust där, kommer vara absolut och fullständigt förödande. Inte bara för tabellen och den nu prövade hemmapubliken. Det kommer även att nacka laget rejält, som i ärlighetens namn inte har råd med sämre självförtroende nu. Nu måste skitmålen komma och gärna på löpande band. Till slut måste alla dessa träffar i virket komma någon ynka cm på rätt sida, är det inte så? Den som lever får se helt enkelt. Nu får laget slicka såren, igen.

---

Övriga matcher ikväll:

Karlskoga-Örebro 3-5
Södertälje-Troja 4-1
Oskarshamn-Tingsryd 1-0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics