torsdag 3 januari 2013

Sjukstuga när Västerås kommer på besök.

Nytt år, nya tag och så vidare. Ikväll kommer Västerås på besök till Malmö (ja, vi har alla förträngt hur det gick sist). Det är inte direkt samma lag som sist vi får ställa upp med, sjukdom härjar i laget och en del småskador stör. Det kan säkert hända en del tills i kväll men som det ser ut nu kommer INTE Robin Alvarez, Frederik Storm, Rasmus Andersson och Stefan Lassen spela ikväll. Man kommer därför omgående kalla hem Alexander Ribbenstand (som nyss lånats ut till Karlskrona) och plocka upp André Burakovsky och Joel Kellman för spel ikväll. Inte helt optimalt att göra så pass stora omkastningar i laget men läget är som det är så att säga. Man får göra det bästa av situationen och det absolut bästa hade givetvis varit om åtminstone Ribben och Burra kunde ta för sig och visa med extrem tydlighet att de tillför och kan konkurrera.

En titt i formtabellen (5 senaste) säger att Mif och VIK tagit 8 poäng och gått +1 båda. Således är det en vattendelare ikväll, ett lag kan putsa på sin form och ett har en del att jobba med. Båda mötena hittills har gett bortalaget tre poäng på ganska tydligt vis. Faktum är att Västerås är seriens bästa bortalag med hela 69% segrar vilket givetvis är riktigt bra. Det kommer helt garanterat bli en mycket tuff match för våra pågar, oavsett om vi haft frånvaro eller ej. Vi får hoppas att många Malmöbor säker sig till arenan för att ge laget det stöd de sannerligen gjort sig förtjänta av. Om det någon gång är extra viktigt, så är det ikväll.

---

Men först, VM-semifinal för småkronorna. Om de skulle betvinga hemmanationen väntar ett ruggigt bra USA i final. Jänkarna krossade Kanada i förmiddagens semi med 5-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics