söndag 13 januari 2013

Uppgiften blev för svår.

Södertälje SK vs. IF Malmö Redhawks 3-1

Som jag skrev innan gårdagens tuffa bortakamp skulle det krävas en nära nog fläckfri match, det gjorde vi men det räckte inte ändå. Den största anledningen att Mif inte lyckades få med sig några poäng alls från Södertälje stavas ineffektivitet. Första perioden vad den då SSK fick ha pucken nästintill konstant, men samtidigt gjorde Mif det oerhört svårt för dem att komma till de riktigt heta lägena. Det var helt enkelt en imponerande försvarsinsats som också såg till att det var lika efter 20 minuter. Resten av matchen blev det betydligt jämnare fördelning av puckinnehavet med en fördel för Mif i sista halvan av matchen. Men, inneffektiviteten vid de lägen som skapades kostade dyrt.

SSK fick inte speciellt många lägen i andra halvan av matchen men utnyttjade de man fick utnyttjades med en brutal effektivitet. Så är det inte sällan, ett lag som är så pass starkt som SSK är nu får inte sällan en medgång utöver det vanliga. Vi var själva i samma läge i november så vi fick enkla mål och jobbet för att få dem var inte överdrivet tungt. Totalt sett tycker jag att laget ändå kan vara nöjda med sin insats på isen, man gjorde det svårt för hemmalaget att komma in på mål i nästan hela matchen. Jämförelsevis hade Mif det otroligt mycket lättare att komma med fart genom mittzon än vad SSK hade, men det var det här med effektiviteten då. Gör man bara ett mål mot SSK borta är det nästan omöjligt att vinna. Men, SSK är just nu ett lag man inte slår i Södertälje. Så är det bara.

På torsdag är det en annan match, då kommer jag inte tycka att det är ok om vi bara gör ett mål. Mot Troja inte bara måste vi göra betydligt mer utan vi ska också göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics