onsdag 13 februari 2013

Inte snyggt, men tre poäng.

IF Malmö Redhawks vs. Tingsryds AIF 5-2

Ni kan förutsättningarna, vi behöver egentligen gå rent i resterande matcher för att vara något så när säkra på en plats i playoff. Det har jag mycket svårt att se som realistiskt faktiskt och vi kommer behöva en hel del tur för att fixa målsättningen. Till att börja med skulle det plockas tre poäng ikväll mot ett lag vi ska slå nio gånger av tio. Det såg väl inte direkt imponerande ut efter första perioden, alls. Snarare tvärt om och jag funderade lite på om vi har den rätta glöden för detta trots allt.

Pluggen gick dock ur i andra och sen var det egentligen bara en transportsträcka i mål. Man kan säga att laget gjorde exakt vad man skulle men inte en millimeter mer, vilket i och för sig räcker. Det måste sägas att den för några matcher sedan så hårt kritiserade Robin Alvarez har rest sig på tio och ännu en match hänger två kassar. Han har nu gjort sin målmässigt bästa säsong i seniorkarriären. Vi behöver tveklöst en Alvarez i denna form nu på slutet. Hoppas att formen håller hela vägen in i kaklet, vart än detta kakel befinner sig.

Det väntar nu speluppehåll ända tills på måndag, sen börjar de sista två kanontuffa veckorna av Hockeyallsvenskan. Då ska laget spela 6 matcher varav 5 på bortais och 4 av matcherna är mot topplag. Ja, ni förstår att det kommer behövas nästintill ett mirakel för att vi ska fixa detta. Håll i hattar och andra huvudbonader, det kommer blåsa friskt fram över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics