måndag 11 februari 2013

Märklig match på Hovet.

Djurgårdens IF vs. IF Malmö Redhawks 6-5 e.str

Det krävdes straffar för att hemmalaget skulle få med sig två poäng från dagens drama i huvudstaden. Men fram tills det var 40 sekunder kvar av tredje perioden hade Mif haft ledningen. Inte för att Mif varit bättre än hemmalaget som var som bålgetingar kring Pontus Sjögren. Utan för att Djurgården helt och hållet lämnat sitt försvar i omklädningsrummet. Malmö skjuter 21 skott och gör 5 mål. Djurgården BOMBARDERAR Sjögren med 67(!!!) skott under matchen och med normal utdelning hade Stockholmarna avgjort denna tillställning långt innan slutsignalen. Att Sjögren är över 91% trots 6 insläppta säger allt som behöver sägas. Mif fick efter en relativt jämn inledning ägna mer än halva matchen åt att freda målet och jaga, jaga, jaga puck.

När Mif fick in 5-2 med drygt åtta minuter kvar var det enda jag kunde tänka att det var tur, för vi kommer garanterat behöva den försäkringen med tanke på hur det såg ut på isen. Djurgården var obehagligt tunga i anfall och Mif fick mer och mer problem att kunna hålla dem på rätt sida utan att ta till fulknep. Och utdelningen kom retroaktivt och ytterst brutalt för Djurgården som gjorde de tre mål man behövde på sju minuter. Låt vara att ett var på millimetern från att vara hög klubba men målen kom och sett till matchen var det helt rättvist. Sen kan jag tycka att Mif borde vara mycket mer desperata i sista minuten då DIF plockat sin målvakt. Man ska inte släppa tre mål så snabbt, vi borde kunnat ta en trepoängare även om den varit absolut orättvis.

Jag har ändå svårt att vara allt för besviken och försöker se det som en vunnen poäng. Sen kan jag ha åsikter om huruvida det är rimligt att Djurgården har ett sådant massivt puckinnehav mot oss över 60 minuter. Jag tycker inte att det ska vara så, så pass mycket bättre lag än oss har de inte att det kan vara rimligt att de får äga pucken från start till mål. Framförallt innebär det att vi bränner så pass mycket mer energi än vad de gör att vi får svårt att vara ett offensivt hot i slutet. Jag väljer att se det som att vi rånar Djurgården på en poäng och tar in en poäng på Oskarshamn. Det som egentligen betyder något i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics