torsdag 28 februari 2013

Nej, det skedde inget mirakel.

IF Troja/Ljungby vs. IF Malmö Redhawks 5-4

Mif gjorde ett försök, men liksom så många gånger förr denna säsong tappade man och kunde inte stänga säcken. Hade det lyckats med tre poäng ikväll hade det fortfarande funnits en mikroskopisk chans till playoff i sista omgången. Nu blev det inte så och med 4-4 i slutet av matchen chansade Mif med sex utespelare för att gå för segern. Det blev som det oftast blir, ett mål i baken istället. Nu blir det istället en uppgörelse mellan Oskarshamn och Mora, eftersom smålänningarna ännu en gång misslyckades med att vinna.

För Mif återstår bara en helt betydelselös match mot Leksand på lördag. Men ett frö har såtts av klubben. Man har trots snålblåst stått för det man sagt och låtit laget köra mer eller mindre oförändrat. Ledningen har fått fortsätta hela vägen och det är något jag verkligen hoppas att vi kommer få se framöver. Hoppas att Sylvegård får köra och att detta frö får växa upp till ett stabilt och frodigt träd, utan en massa kemikalier. Man missade sin målsättning men bara knappt och med ett lag som antagligen är det billigaste sedan slutet av 80-talet. Det är tråkigt och känns onödigt att det inte blev en sjundeplats eller bättre. Men eftersmaken är inte i närheten av så besk som förra säsongen exempelvis, eller många andra säsonger före den.

Nu fortsätter vi längs den inslagna vägen, tålamodet är ledstjärnan. Tålamodet kommer lösa upp många knutar, tror jag. Prestationsångest kommer förvandlas till stolthet och spelglädje. På lördag börjar sommarlovet och även försäsongen. I september kör vi igen och då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics