fredag 22 mars 2013

Bomben.

När meddelandet om presskonferens kom stod det snabbt klart att det var tränarsidan som hade fått en lösning. Spekulationerna startade på nätet omgående, men ingen hade någon egentlig koll på vad som väntade. Allas vår Mrmadhawk drog givetvis genast igång med sitt uppdrag att lösa gåtan och givetvis knäckte han det innan det blev officiellt.

Björn Hellkvist, killen som har fått kämpa så hårt för att komma tillbaka dit han vill. Till båset och coacha a lag. Killen som är känd för sin sjukdom och för att han gjort stora resultat med Rögle BK. Vi behöver inte låtsas att han inte har massor av känslor för det laget, för det kan jag lova att han har. Samtidigt är han garanterat överlycklig över att få den möjlighet Mif ger honom och RBK förvägrade honom i detta skede. Men en bomb som gav eko i hela hockeysverige blev det, givetvis. Jag såg det inte komma, frågan är om någon såg det komma?

Jesper Mattsson fortsätter med vad han redan gjort i år och det är absolut en viktig ingrediens i ledarstaben. Andreas Hadelöv kommer in som målvaktstränare, något han kanske inte har så stor erfarenhet av egentligen men han var en målvakt som förlängde sin karriär genom att byta stil på "äldre" dar. Han är absolut en kille som har alla verktyg för att bli en bra tränare. Lugn, trygg och skarpsynt.

Hur blir detta då? Ja, om man ändå hade facit till det. Jag säger att jag är försiktigt positiv. Det känns som en intelligent och klok ledarstab på pappret. Det borde kunna överföras väl till praktiken. Mycket hänger ändå på hur truppen kommer se ut. Grunden finns där, men vi skriker efter spets. Utan den spelar det inte så stor roll vilka som leder. Tränare kan inte trolla, de heller. Men med rätt spelartyper in borde vi absolut flytta fram positionerna lite kommande säsong.

Efter att ha bevittnat RBK:s förlust mot Örebro kan jag inte annat än hålla med Björn Hellkvist i vad han sa i radio under eftermiddagen. Det kommer bli heta möten mot Rögle kommande säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics