torsdag 18 september 2014

Ännu en förlust för Malmö

Asplöven HC vs IF Malmö Redhawks 3-2

Malmö åker upp till Haparanda och förlorar, som vanligt i stora drag. Faktum är att man ikväll gör sin sämsta match hittills denna säsong och gör i stora drag bara en bra period, den andra. Malmö tar förvisso ledningen snyggt men blir sedan tillbakapressade i mer eller mindre hela perioden. Inte minst på grund av utvisningar som duggade tätt över Malmölaget. Att det bara var ett uddamålsunderläge efter 20 var faktiskt smickrande för Malmö som inte alls fick till något ordnat spel.

Andra perioden blev en helt annan historia, trots att domaren envisades med att bedöma Malmö efter en betydligt striktare måttstock än hemmalaget. Här spelade Malmö till att börja med ett fantastiskt boxplay som hindrade Asplöven från speciellt många chanser. Man fick också bra tryck i spel med lika manskap, inte de där riktigt långa anfallen kanske men man vann tillbaka pucken snabbt. Det var helt i sin ordning att Malmö vann denna period, trots fler boxplay än hemmalaget. Detta var perioden som Malmö gjorde bra ikväll.

Tyvärr släpper man av lite, lite i tredje perioden. Visserligen är Malmö det något starkare laget, men genom att man inte vårdar pucken tillräckligt får man fortsatt inte till de långa anfall som behövs för att trycka ner Asplöven. Sen kommer utvisningarna som på beställning, Joey Tenute drar på sig en slashing och en snacktvåa som man får säga nu, något som från och med i år drabbar inte bara spelaren utan även laget. 2+2 i box vilket också avgör matchen. Malmö spelar bra i boxen men orkar inte och 3-2 kommer efter 3:37 av utvisningen. Malmö gör ett tappert men fruktlöst försök genom att plocka säsongsdebuterande Jonas Gunnarsson, men inga fler mål faller.

Fyra matcher spelade och fem poäng, är givetvis LÅNGT i från vad som är godkänt. Inte minst med tanke på vilka förväntningar laget har på sig själva. Visst, Malmö borde givetvis haft fler powerplay om nivåerna mot lagen hade varit lika. Men det är ingen ursäkt, Malmö skall vara bra nog för att vinna även om man drar på sig dubbelt så många utvisningar som Asplöven. Norrbottningarna är svårspelade, men det är Malmö också när de spelar som de ska. Ännu en gång är det Magnus Häggström och Nicklas Jadeland som driver laget och mosar ner motståndet. Även Mattias Persson var företagsam och jag vill plussa på för Jon Knuts. Däremot är jag otroligt besviken på Colin Stuart, en så rutinerad spelare kan absolut inte kasta bort puckar som ikväll. Tycker de inledande fyra matcherna visar ganska tydligt på att han till att börja med borde sättas som center, funkar det inte där heller är frågan om vad han överhuvudtaget tillför laget. Lika mycket som Stuart känns fel på kanten, kan i stora drag sägas om Henrik Hetta som center. Visserligen har han börjat bli lite varm i kläderna, men nja. Det ger inte så mycket som vi vet att Hetta kan och ska ge på isen.

Storfavoriten Malmö lyfter inte, något man nog bör se till att göra omgående om man inte vill få för mycket hjärnspöken. Fyra matcher spelade med ytterst magert resultat, det är hög tid att ändra på det omgående. Allt annat än en trea mot Almtuna på lördag, är under all kritik givetvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics