lördag 20 september 2014

Äntligen utdelning, äntligen seger

IF Malmö Redhawks vs Almtuna IS 4-1

Efter den poängmässigt skrala inledningen av serien hade det utan tvekan börjat tynga spelarna. Att ha dominerat så mycket och fått ut så lite av det, det är klart att det gör att vem som helst börjar fundera. Dessutom föll laget igenom ganska rejält mot Asplöven senast, linjerna började försvinna ur spelet. Detta syntes otroligt tydligt i första perioden i eftermiddag, Malmö kändes inte alls säkra på vad de gjorde ute på isen och de första 20 minuterna var nästintill menlösa. Visserligen var Malmö aningen bättre än Almtuna som inte direkt hade några intentioner att spela på någon högre nivå. Men oj vad det slarvades med passningar. Det kostade mycket energi att behöva jaga puckar på grund av det dåliga passningsspelet.

Andra perioden inleddes lite som den första men efter att Malmö fixat ett boxplay på ett bra sätt lyckades man till slut spräcka nollan. Där var det lite som att man slog om en strömbrytare, plötsligt käkade Malmö upp Almtuna över hela isen och stundtals var det som pp i spelet 5/5. Till skillnad från andra matcher med liknande utseende, fick Malmö nu utdelning och inom åtta minuter hade man gått upp till 3-0 och självförtroendet var åter i spelarna och laget. Inför matchen hade Henrik Hetta åter flyttats ut på en kant med sina gamla vapenbröder Frederik Storm och Joey Tenute. Samtidigt gick Colin Stuart in som center med Björn Svensson och Tony Romano. Inte minst Hetta gjorde otroligt mycket mer nytta där på sin kant, men även Stuart gjorde sin utan konkurrens bästa match och tillförde mycket mer som center. Om nu inte detta var en tillfällighet, har Malmö nu betydligt mycket bättre kedjor än innan dagens match. Viktigt då man i så fall har fyra riktigt bra kedjor, då kostar det inte så mycket om någon gör en sämre match. Dessutom betydligt svårare för motståndarna att försvara sig mot. Vill skicka ett plus till Jonas Gunnarsson som fick visa att han inte är här för att se och lära, utan för att utmana rejält.

Det känns som att tränarna tryckt på vikten av defensiven och det såg betydligt bättre ut i försvaret. Mer koncentrerat och mindre "lek" om jag får kalla det så. Ska jag gnälla på något får det givetvis bli att man drar på sig alldeles för mycket utvisningar. Att dra på sig fler tvåor än Almtuna i denna match är inte ok, även om jag faktiskt tror att just framgångsrikt boxplay kan ha hjälpt laget lite idag. I längden hjälper det inte laget att spela mer box än motståndet, i någon match. Annars måste man faktiskt börja vårda pucken bättre. På tok för mycket energi bränns som sagt på puckjagande. Passningsspelet måste upp några nivåer. Även om det blev tre poäng ikväll, får man inte sitta och vara nöjda med det. Det finns massor att jobba med fortfarande och det lär behövas. Nu är det hela fyra dagar tills nästa match, alltså gott om tid att nöta detaljer innan man möter Oskarshamn borta på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics