onsdag 24 september 2014

Årets märkligaste match gav två poäng

IK Oskarshamn vs IF Malmö Redhawks 3-4 sd

Kvällens drabbning kan nog sägas innehålla det mesta, åtminstone för de som neutralt tittar på. För oss som hade någon form av sympatier, var det mest bara frustrerande i olika omgångar. Det skall sägas direkt att Malmös första period var riktigt, riktigt bedrövlig. Framförallt första hälften. Exempelvis stod en sådan som Jens Olsson för en fullständigt horribel puck out, helt utan press i boxplay. Något som gav IKO 5/3-läge, något se inte utnyttjade men i det efterföljande 5/4 gjorde de 1-0, på ett skott där Jonas Gunnarsson inte verkade skymd. Förvisso en sidledsförflyttning, men nog bör han ta den pucken 9 av 10 gånger. Nå, ett misstag får alla göra. Dessvärre för Gunnarsson skulle han två minuter senare släppa in en puck som han utan tvekan skall ta 99 av 100 gånger, det var inte ens en målchans faktiskt. Tack och lov bjöd Gasper Kroselj i IKO-kassen tillbaka i slutet av matchen. Frederik Storm fixade en reducering i pp men bara dryga halvminuten senare kommer 3-1. Även om det på inget sätt speglar matchen med ett tvåmålsöverläge, kändes det någonstans rimligt att man skall bli straffad om man spelar så dåligt som Malmö gjorde.

Pontus Sjögren kommer in efter första och får hör och häpna stå sysslolös i hela andra perioden, ja HELA. Oskarshamn lyckas inte få i väg ett endaste litet skott, samtidigt är Malmö gravt ineffektiva och gör bara ett mål på sitt stora övertag. Känns det igen? Jo, och i kväll kostar man även på sig att spela ett fullständigt värdelöst 5/3. Faktiskt bland det sämsta och mest meningslösa jag sett på en is. Malmö fick en sagolik chans att vända här och kanske dra ifrån, men lyckas inte. 17-0 löd skotten efter andra i Malmöfavör, men bara 1-0 i mål ännu en gång av Storm och ännu en gång i pp. Lyckligtvis får man det där skitmålet jag nämnde ovan ganska snabbt i tredje perioden, efter hårt jobb av firma Magnus Häggström, Nicklas Jadeland och Nils Bergström. En kedja som kommer vara motståndarnas absoluta hatkedja under denna säsong, de är minst sagt dryga att kämpa emot. Som Malmösupporter, är det en fröjd att se dem på isen. Det finns chanser sen, för båda lagen men främst för Malmö men inget avgörande kommer. Malmö hinner också med ett fullständigt lysande boxplay när Mattias Persson drar på sig en onödig tvåa med drygt två minuter kvar. Också skönt att se riktigt bra boxplay.

I förlängningen lyckas äntligen Malmö vinna, denna kväll genom en kontring där Jens Jakobs hittar in till Tony Romano som inte gör något misstag och bara styr upp den i taket. Fantastiskt skönt att konstatera två inkasserade poäng, jag undrar vad som sades efter första i omklädningsrummet. Det kan inte ha varit idel beröm åtminstone, det kan vi vara lugna för. Även om jag är glad för dessa två poäng, vilket är exakt två poäng mer än Malmö lyckades ta i Oskarshamn förra säsongen. Men med tanke på hur pass svaga Oskarshamn faktiskt var ikväll, är jag helt säker på att det blivit tre om man bara kommit ut och spelat ishockey i första perioden också. Det får faktiskt inte se ut så, någonsin. Gunnarsson får 9 skott på sig under 20 minuter, Sjögren får 6 skott att jobba med under resterande 44:35, det säger ganska mycket om skillnaden i uppträdande från Malmös utespelare i matchen. Nåväl, det blev två poäng och nu är det bara att gå vidare. Timrå kommer på besök, ett Timrå i skriande behov av poäng. Jodå, det kommer krävas 100% och massor av ödmjukhet av Malmö. Som alltid i denna serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics