torsdag 11 september 2014

Flygande start för Redhawks

IF Malmö Redhawks vs IF Björklöven 6-1

Inför en premiär är jag alltid och utan undantag, nervös. Så var givetvis även fallet idag, men efter ungefär två minuter spelade av matchen kände jag mig ungefär lika lugn som under en betydelselös träningsmatch. Ja, det var mycket kvar men man såg tydligt att ikväll är Malmö på spelhumör. Faktum är att Björklöven, som i förra säsongspremiären pressade Malmö, var så bleka att det är svårt att se detta som ytterligare en träningsmatch. Inte ens när Malmö började lalla runt och lattja i sista perioden hade de några större lägen. Faktum är att Löven inte satte Malmö under någon tyngre press en enda gång i matchen, inte ens i pp. Det var säkert en hel del nerver med i bilden och jag är säker på att Löven kommer igen och kommer göra bättre matcher mot Malmö under säsongen, men när Malmö spelar som man ska var klasskillnaden nästintill brutal.

Så, det är svårt att ur Malmö-perspektiv dra några större slutsatser av denna premiär. Vi kan däremot glädja oss åt att spelare som skall producera, bidrog i högsta grad till målfesten. Joey Tenute gör 1+1 i sin första match överhuvudtaget denna säsong, bra besked där. Mattias Persson som hade en tung start ifjol, går in och gör 2+1. Frederik Storm har 0+2 och får betalt för sitt slit. Men det jag var gladast över, var faktiskt den kedja som utgjordes av Magnus Häggström flankerad av Björn Svensson och Nicklas Jadeland. Malmös så kallade grindingkedja, som fullständigt sköljde över Löven nästintill varenda gång de kom in på isen. Svensson gjorde också 2+0, låt vara att det enda kom i pp men snacka om att han visade båset att han INTE skall sitta på bänken i viktiga matcher som han gjorde i stora delar av Kvalserien.

Annars tycker jag inte att någon faller ur ramen, Pontus Sjögren sattes på så få prov att även om han gjort en dålig match, hade Malmö vunnit bekvämt i kväll. Om jag måste gnälla, vilket inte känns nödvändigt på något sätt, skulle det vara att jag inte känner mig helt tillfreds med Stefan Wargs spel med puck. Men å andra sidan hade han antagligen mer puck än han kommer ha mot lag som faktiskt bjuder motstånd. Ikväll var varenda spelare i Malmö tvungna att vara lirare, vilket givetvis inte alla är. Det största smolket i glädjebägaren är givetvis det sätt som Jens Olsson lämnade matchen. Jag hoppas verkligen inte att det är så illa som man kunde uppfatta det när han haltade ut i omklädningsrummet. Johan Ivarsson kom in och ersatte och gjorde det förvisso bra, men han är inte i Olssons kaliber. Med tanke på Malmös ganska tunna backuppsättning, känns det inte roligt just nu att just Olsson försvann. Hoppas verkligen på lugnande besked, men det såg inte helt bra ut.

Allt som allt kan man sammanfatta det som en lysande start på säsongen, även om det antagligen hade varit bättre för laget att bli bjudna på motstånd värt namnet. Något Löven som sagt inte kunde bjuda på ikväll. Ett lag som däremot bjöd motstånd i kväll var Vita Hästen som aningen sensationellt slog en av toppfavoriterna Västerås med 5-2, dessutom i Västerås. Jag är redan här och nu fullständigt övertygad om att Malmö måste spela minst lika bra som första halvan av kvällens match i hela matchen på lördag. Det känns absolut som att Hästen kommer bjuda upp på ett betydlig bättre sätt än Löven. Fällt en favorit, hemmapremiär som nykomling mot den största favoriten. Malmö kommer sättas under brutal press, det är säkert och det är bra. Lika bra att de tuffa matcherna kommer direkt, så laget inte tror att kvällens match är vad som väntar.

Fy f*n vad härligt att det är igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics