tisdag 30 september 2014

Malmö slarvade bort möjligheten till poäng i första derbyt

Rögle BK vs IF Malmö Redhawks 3-2

Derby är derby, som det så vackert heter. Då ser det ut som ikväll, även om det var något avslaget jämfört med många andra möten lagen emellan. Inte minst på läktaren, vilket givetvis RBK:s dåliga start på serien bidragit till. Ikväll slet man på bra, inledningsvis var det helt jämnt och 1-1 speglade första perioden på ett helt lysande sätt. Visserligen spelade Malmö bättre ishockey, men RBK:s vändningar var milt uttryckt giftiga.

Andra perioden å andra sidan, det är perioden där Malmö förlorar matchen trots ett RBK som långsamt men säkert tappar sin fart och energi. Speciellt i egen zon börjar de slå i fån sig mer och mer. Men, Malmö unnar sig att bränna två ruskigt fina lägen i boxplay, för att sen i eget powerplay släppa in ett mål. Det är givetvis under inga som helst omständigheter ok och får absolut inte inträffa. Hade man gjort sitt jobba där, hade Malmö givetvis plockat poäng ikväll. Hur många är inte lönt att spekulera om, men vid likaläge in i tredje perioden hade Malmö inte kammat noll.

Nu blev istället tredje perioden en orgie i RBK icing och ett med tiden mer och mer slarvigt Malmöspel. Stundtals var det cirkus i passningsspelet och låt mig säga så här, lite öm i hårbotten blev jag efter allt hårdragande. Visst, ibland pressade RBK fram dåliga passningar. Men i de absolut flesta fall under sista 10 minuterna, var det helt obegripligt. Malmö hade mycket tid, RBK orkade inte ligga så tätt på längre och det blev gott om utrymme på isen. Ändå, slog man helt huvudlösa passningar. Det kändes faktiskt, för första gången denna säsong, som att Malmö blev nervösa på isen. I tidigare matcher har Malmö känts väldigt avslappnade och fokuserade trots underläge sent i matcher.

Det får väl sättas in på derbykontot helt enkelt, även om jag inte anser att det är något giltigt skäl. Jag har sett det ske, så många gånger och med olika lag inblandade. Många gör ändå en bra match i Malmölaget ikväll, andra inte så bra. Att Magnus Häggström och Nicklas Jadeland gör bra matcher, kan vi nog nästan börja ta för givet och ikväll var inget undantag. Vad som absolut hade behövts, är lite mer skitmål. Men skitmålen förtjänar man och det gör faktiskt inte Malmö ikväll, medan RBK gör det. Underbart nog, finns det inte lång tid att älta detta. Redan på torsdag är det dags för match igen. Topplaget(!) Mora IK kommer till Malmö på besök och låt mig säga så här, för Malmö som ligger åtta(!!) poäng bakom dalmasarna finns det inte några marginaler kvar att vara givmilda med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics