fredag 26 september 2014

Två poäng, i elfte timmen

IF Malmö Redhawks vs Timrå IK 2-1 e.str

Malmö har ett problem, man har nästan obehagligt svårt att dyrka upp motståndare som till 100% lägger sig i försvar och jagar kontringar. Det var inte första och kommer garanterat inte bli sista matchen denna säsong med det utseendet. Detta måste tränarna lösa, för att tappa en massa poäng på detta sätt är ohållbart i längden och fullständigt onödigt som jag ser det. Nu gör absolut inte Malmö en av sina bästa matcher ikväll, långt därifrån. I ärlighetens namn var man faktiskt riktigt dåliga, framför allt i andra perioden. Spelar man en hel match med ett så stort övertag som Malmö trots allt gjorde, måste man ta trepoängare i åtminstone tre av fyra matcher. Jag anser absolut att laget ger bort poäng, helt i onödan och alldeles för ofta. Ikväll, satt det så hårt inne att det över huvud taget blev poäng att jag nästan gett upp allt hopp.

En annan sak som MÅSTE börja fungera nu är passningsspelet. Framförallt det som kommer från backarna. Stundtals är det parodi i den grenen, faktiskt. Till och med en fältherre som Jens Olsson ser stundtals ut som en glad amatör i korpserien, nivån måste UPP! Mot den typ av motstånd som Timrå, på ett lysande sätt dessutom, visade upp ikväll finns det inga som helst marginaler för misstag om man som Malmö inte kan göra mål mot dem. Hade man ett sätt att bryta upp motståndaren, genom snabbt och precist passningsspel exempelvis. Så kommer målen och marginalerna ökar i det egna försvaret. Det faktum att Timrås enda mål i matchen kommer på straff efter Malmöslarv i boxplay, berättar ganska exakt hur pass viktigt det är att INTE dutta med pucken.

Ännu en gång vill jag ge alla plus som finns till Magnus Häggström, han är utan tvekan den spelare alla andra ska se upp till och lära av. Det finns bara ett läge för honom och han gör i 9 fall av 10 exakt det han ska exakt varje gång han är på isen. Andra spelare, inte så mycket och framför allt inte med tillräcklig lidelse. Det finns helt klart mycket att jobba med, denna matchen borde inte ens varit spännande i sista perioden. Och det oavsett hur bra än Timrå är på att försvara sig. Gigantiskt plus till Pontus Sjögren också ikväll. Ännu en otroligt tuff match för honom och han släpper inte in ett enda spelmål, trots att Timrå tilläts komma i ett antal frilägen och bland annat ett två mot noll. Stort, stort minus för powerplay ikväll, samtidigt som boxplay var riktigt skärpt i det stora hela. Men vi ska också veta att Timrå har smått fantastiska 100% i boxplay, inte bara ikväll utan hittills under hela säsongen. Säger ganska mycket om det lagets försvarsförmåga så klart.

Nu har man faktiskt tre raka segrar, trots stundtals stora brister i spelet. Man har efter 7 omgångar bara en match helt utan poäng, så det känns lite löjligt att gnälla allt för mycket. Men, man har också slarvat bort sex poäng hittills. Om vi anser att det var rättvist att kamma noll upp i Haparanda, vilket det väl kanske inte var på det hela taget. Ikväll försvann Jon Knuts och Mattias Persson under matchen, vad det verkar kommer Knuts vara borta ett lite längre tag åtminstone. Annars är det två spelare som givetvis hade varit skönt att kunna ha i laguppställningen i nästa uppdrag som inte är vilket som helst. Matchledigt fram tills på tisdag och mycket tid att nöta, nöta, nöta detaljerna som måste sitta. För så väntar bandyklubben från nordvästra Skåne finbesök, då kommer det utan minsta tvivel krävas mycket er av Malmö än i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics