tisdag 16 september 2014

Utspelat SSK plockade två poäng.

IF Malmö Redhawks vs Södertälje SK 3-4 sd

En match som ikväll, är otroligt svår att skriva något vettigt om. När tabellen skall summeras, är det bara de två poäng som SSK tar någon kommer minnas. Matchen i sig, var Malmös i minst 50 minuter och ett realistiskt resultat hade kanske varit 5-1. Framförallt andra perioden var en GROTESK förnedring av Södertäljelaget som inte var inne i offensiv zon ens två minuter. Men Malmö vinner den bara med 1-0 vilket givetvis är väldigt, väldigt många mål för lite med tanke på hur det såg ut. I detta läget är det bara Tim Sandberg, med hjälp av sina fem backar så klart, som håller resultatet nere. Men, hur man än vänder och vrider på det måste man vinna när övertaget är så pass massivt som ikväll.

Nu har det bara gått tre omgångar och mycket kan hända fortfarande, men av tre matcher har nu samtliga motstånd stundtals suttit i knät på egen målvakt när de möter Malmö. I två av matcherna har Malmö förlorat i förlängning TROTS att man borde plockat samtliga poäng. Så vill man gör det enkelt, kan man säga att Malmö hittills gett bort fyra poäng. Ska det fortsätta så här, måste nog Malmö hitta någon form av spel i situationer som dessa. För jag tror verkligen inte att någon i Malmölägret hade förväntar sig att man skulle kunna spela ut sina motståndare så pass som man gjort i tre av tre matcher. Man har spelat ut sitt motstånd så pass hårt att deras fem utespelare långa stunder förvandlas till fem backar. Vad man kan konstatera, är att det INTE håller att spela ut så hårt men inte få rejäl eller åtminstone normal utdelning. Ikväll, skulle butiken varit stängd, låst och nedsläckt efter 40 minuter.

Ännu en gång en galet svår match för Pontus Sjögren som knappt har någonting att göra de första 40 minuterna! Har kommer upp och gör några fina räddningar när det behövs och att på något sätt skylla förlusten på honom, är fullständigt fel. Dessutom är två av målen han släpper in självmål och mer eller mindre omöjliga att göra något åt. Det som stör mig mest ikväll, bortsett från ineffektiviteten, är det onödiga slarv som Malmö ägnar sig åt i matchen. Tappar puckar och slår galna passningar i lägen där det inte finns någon press. Det är inte ok så klart. Det känns lite som att det mesta och bästa SSK skapar, beror på Malmöslarv. Det är onödigt att skänka lägen åt motståndare som har förtvivlat svårt att skapa något på egen hand. Dessvärre, är jag också lite orolig för att de två senaste matcherna satt sig i huvudet på en del spelare. Noterade att Magnus Häggström vid ett bra läge idag INTE sköt. Behöver inte betyda något i och för sig, men kan vara något som sitter kvar från hans jättemiss mot Vita Hästen.

Nu är det som det är och Malmö har gett bort fyra enkla poäng, det är fakta. Man har ägt tre matcher mer eller mindre fullständigt, men bara tagit 5 av 9 poäng. Malmö har skjutit brutala 130 skott på tre matcher, över 43 skott per match vilket bara ger strax under 8% utdelning. Så det råder ingen tvekan om att man måste bli effektivare för att det inte skall gå troll. Nu väntar bortamatch mot Asplöven, en match som Malmö brukar ha svårt att bemästra. Jag tror att Malmö för sin självkänslas skull, hade mått bra av att plocka samtliga tre efter alla bortslarvade poäng i inledningen. Ska Asplöven bli den första riktiga utmaningen eller kommer matchbilden se ut som i de första tre matcherna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics