torsdag 16 oktober 2014

Ännu en enkel seger mot Björklöven.

IF Björklöven vs IF Malmö Redhawks 0-3

Ja, Björklöven kom ut hungriga på isen och ville köra. Men nej, det spelade ingen roll för Malmö ville också köra och körde ifrån Löven i målprotokollet snabbt och brutalt. Efter tio inledande minuter av hyfsat jämbördiga lag, kom Malmö ut efter powerbreak och dödade matchen på en minut och tjugosex sekunder. Frederik Storm, Jens Jakobs och Nils Bergström hette målskyttarna och de hade god hjälp av en något darrig Johan Mattsson i hemmakassen. Efter detta och hela andra perioden, bestämde Malmö över precis allting på isen och man gjorde det riktigt bra. Inte förrän i tredje perioden, släppte man efter lite och tillät Björklöven få ha pucken några längre stunder. Malmö passade även på att bränna ett otaligt antal fina lägen, vilket nu inte spelade någon roll men kändes lite tråkigt. Bra målskillnad är icke att förakta.

Otroligt svårt att göra någon riktig bedömning av laget efter en match som denna givetvis, man gör vad som behövs men behöver absolut inte förta sig för att lyckas med det. Men det såg ut att vara bra tryck i grejerna och inte många gånger föll man ur ramarna. Stefan Warg hade två byten i sista perioden som var bedrövliga, men han tog sig i kragen och spelade upp sig på fungerande nivå därefter. Pontus Sjögen har en del luriga lägen mot sig, i ännu en ruskigt svår match för honom. Lite att göra långa stunder och sen en farlig chans plötsligt. Han gör det riktigt bra och spelar lugnt och tryggt, kul att han fick hålla nollan. Behövligt när det ganska ofta är denna typ av matcher i år vad det verkar.

Så det mest intressanta, hur gick det för fullständigt matchotränade Mathias Tjärnqvist? Ja, nu blev det som sagt ingen rättvis värdemätare ikväll för någon i Malmö. Men det såg absolut ut som att han utan problem hängde med och det kändes absolut inte som att det var hans första match med laget. Givetvis hans rutin som talar och han kommer in helt utan friktion ikväll. Jag är ärligt talat väldigt positivt överraskad. Men, motståndet var alldeles för enkelt för att jag ska dra några växlar av det. Vita Hästen blir antagligen en bättre värdemätare på lördag, jag återkommer i ämnet då. Men hittills, betydligt bättre än vad jag väntat mig och nästan lite imponerande med tanke på förutsättningarna för honom.

Malmö alltså uppe på vinnarspåret igen och fyra poäng på den lilla bortaturnén får ändå anses ok. Även om jag egentligen tycker att man skänker bort två poäng mot AIK. Nu gäller det att hålla i och slå Vita Hästen hemma på lördag, för tabellen är våldsamt jämn och Malmö har många bortslarvade poäng att ta igen. Efter 14 omgångar skiljer det endast 4 poäng mellan ettan och nian i serien, i år stämmer det verkligen att serien är jämnare än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics