lördag 4 oktober 2014

Äntligen en riktigt bra bortamatch

Karlskrona HK vs IF Malmö Redhawks 0-3

Det har som bekant hackat betänkligt i maskineriet för Malmö, speciellt på senare tid men egentligen stora delar av säsongen hittills. Man gjorde så en, tydligen viktig, förändring i båset mot Karlskrona. Jesper Mattsson tog plats i båset som pådrivare, något som med eftermiddagens insats får betecknas som lyckat. Beskedet efter match är också att det förblir så framöver, något Mats Lusth verkade väldigt nöjd med. Annars genomför Malmö en så nära perfekt bortamatch man kan, men det skall sägas att Karlskrona inte backade hem i köttmursförsvar utan körde på. Så om resultatet var en effekt av det, eller om Malmö helt enkelt höjde sig ett snäpp är lite svårt att säga.

Vad man kan säga, är att defensiven fungerade i stora drag riktigt bra idag. Det var väl lite si så där inledningsvis, men efter att ha fått döda tre boxplay i första perioden kom den delen av spelet igång på allvar. Det är också egentligen bara i första perioden som Karlskrona, i kraft av dessa tre powerplay, tillåts sätta färg på matchen. Trots detta vinner Malmö första perioden med 1-0, vilket kändes väldigt bra minst sagt. Resten av matchen är det Malmö som styr händelserna på isen i mångt och mycket och man gör det bra dessutom. Man trummar på, trots att man fortsatt unnar sig att missa helt galna lägen, och det ger i slutändan resultat. Det trillar ändå in tre puckar, vilket så klart borde varit fler. Men å andra sidan kunde så klart även Karlskrona fått in någon eller några med den typen av resonemang. Men, öppna mål bör man faktiskt kunna kräva utdelning på.

Eftermiddagens stora lirare får ändå sägas vara Pontus Sjögren som med stor tydlighet visar att han är etta i detta lag just nu och med vad jag skulle vilja påstå ganska god marginal. Det är ingen lätt uppgift att vara målvakt i Malmö, hittills denna säsong. Sjögren har i snitt fått 16 skott på sig per match han stått, det är väldigt, väldigt lite skott och många av dessa är i riktigt bra lägen. 1,61 insläppta per match, borde med Malmös spelövertag i matcherna inneburit sju trepoängare faktiskt. Nej, räddningsprocenten är inte lysande. Men det är just nu få målvakter som släpper in så lite mål per match som Pontus. Något som givetvis ska ge laget större chans att vinna matcher, om man börjar få utdelning på sitt spelövertag.

Segern idag räddar Malmö från en fullständig fiaskovecka och ger antagligen laget lite andningsrum, ännu en förlust hade antagligen varit väldigt knäckande för självförtroendet. 10 omgångar spelade och vi kan konstatera att inledningen faktiskt varit absolut underkänd. 1,5 poäng per match är åtminstone 0,5 poäng för lite om man har som mål att vinna serien. Serieledaren Mora har mäktiga 2,56 poäng per match och tvåan Vita Hästen 2,22. Nu har Malmö fyra dagar på sig att finslipa formen till nästa match, mot ett kraftigt vingklippt Västerås som generellt också tippades i toppen. Tack vare den fina segern idag, borde det göra att man kan förbereda sig för den på förhand tippade toppmatchen med tillförsikt och ett visst lugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics