fredag 10 oktober 2014

ÄNTLIGEN utdelning!

IF Malmö Redhawks vs BIK Karlskoga 6-2

Det har varit trögt för Malmö inledningsvis, stundtals har man spelat väldigt bra men inte alls lyckats förvalta sitt övertag. Istället har laget som bekant tappat massor av poäng, helt onödiga poäng om bara alla gjort sitt jobb fullt ut. Ikväll gör man inte en superinsats, men man befinner sig oftast på rätt ställe och gör det riktigt svårt för BIK att få igenom skotten. Dessutom får man en mer rimlig utdelning på sitt eget offensiva spel. Visst, kanske några mål mer till och med men BIK var inte speciellt imponerande ikväll heller. Förutom på att grisa vilket är deras paradgren, sedan gammalt. Så klart känns det dubbelt skönt när Malmö plockar samtliga poäng OCH Karlskoga inte tjänar något på sitt lallande.

Annars var det hyggligt jämnt fram till Malmö gör 3-1, eller det var i varje fall inte ett lag på isen. Men där är det stängt och släckt. Malmö spelar precis som vi vande oss vid i slutet av förra säsongen och vi nog alla hoppats att de skulle göra från start denna säsong. Så har det inte varit som vi alla vet, men nu vet vi att det utan tvivel finns i laget. Vi behöver inte tvivla på att skickligheten eller kunnandet INTE finns, utan vi vet nu att om man INTE spelar som i kväll eller borta mot Karlskrona. Så beror det inte på att man inte kan, utan att man slarvar eller fuskar.

Riktigt skönt att Joey Tenute VERKLIGEN har börjat växla upp nu, han har ju fått sin försäsong nu i inledningen och börjar mer och mer komma upp i den nivå vi vande oss vid förra säsongen. Han är nu bäste tekare av centrarna, just före Colin Stuart. I övrig ingen som helt jämförelse mellan dessa herrar, Stuart gör inte bort sig men är fortfarande ganska lång ifrån vad vi ska förvänta oss. Även Mattias Persson börjar se riktigt bra ut, han var ju som bekant sjuk ett tag men kommer mer och mer. Han orkar mer och lyckas med sin fina teknik skapa sig och medspelarna ytor mer frekvent nu. Skönt att han får hänga två kassar ikväll. Hans mål skall tydligen komma i par, hans två tidigare mål kom i premiären som ni kanske minns. Det var alltså på tiden att han fick göra mål, vi hoppas att det inte dröjer lika många omgångar till han gör mål igen.

Defensiven var i det närmaste fläckfri ikväll, man försvarade sig som ett lag och gick in för att motståndaren inte kulle få något gratis. Vill man ha åsikter får det vara att det möjligen kunde lösts bättre när BIK spräckte sin nolla i pp, men en kväll som denna kan det kvitta. Det finns fortfarande mycket som jag skulle vilja önska, men så länge laget gör sitt jobb och vinner hockeymatcher. Kanske det inte spelar någon roll om Nils Andersson, Stuart och Jens Jakobs inte bidrar lika mycket som vi hade hoppats. Så länge laget gör som ikväll, spelar det faktiskt ingen roll vilka som bidrar. För med hårt jobb, kommer utdelningen. Visst kommer förluster även då, men de kommer inte lika ofta och därmed minskar också pressen. Det i sin tur kommer innebära lösare axlar och handleder och ett lag som har roligare på isen. Nu är det faktiskt bara 4 poäng upp till förstaplatsen, det kändes långt bort när man förlorade hemma mot Mora.

AIK har vaknat upp, därnere i botten. Malmös nästa test om fyra dagar, lika tufft som ALLA matcher är i denna serie. Även om BIK blev överkörda av Malmö ikväll, är det knappast något som kommer hända speciellt ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics