tisdag 21 oktober 2014

Bandyklubben kom, sågs och föll så underbart fint.

IF Malmö Redhawks vs Rögle Bandyklubb 3-1

För att ta det i rätt ordning, inleder jag med det som inte var bra ikväll. Bandy gör ett mål och det är en bjudning, i Malmös powerplay. Jag orkar inte ens lägga ut någon längre text om hur patetiskt det är utan konstaterar bara att det är så. Powerplay var i stort sett ett gigantiskt debacle, ett par fina kombinationer men avsluten för långsamma. Nej, där har Mattsson massor, massor att jobba med. Sen undrar jag vad Tobias Ericsson gör utanför laget, lagets näst poängstarkaste back. Eller om man så vill, en outnyttjad forward. Samtidigt rullar man på med Colin Stuart som inte alls gör bort sig, men som import är han fullständigt misslyckad och kan inte ens höja sig i en match som denna. Och där fick jag slut på negativa tecken för i kväll.

Derbyseger, låt den karamellen smeka era smaklökar en stund. Låt den rulla runt i munnen och känn hur segerns härliga sötma sprider en ljuvlig värme i kroppen. Bättre än så blir det inte i hockeysammanhang, det är fullständigt underbart att se Malmö besegra bandyklubben från utmarkerna. Det var i övrigt en sådan derbymatch man gärna vill se, eller den variant man vill se om inte Malmö klarar av att fullständigt mangla bandy vill säga. En mangling är kanske att föredra, men en match som kvällens är givetvis betydligt mer spännande och att se hockey med nerv är ändå väldigt, väldigt givande. Matchen var relativt jämn, även om Malmö var några procent skickligare och några procent bättre.

Däremot var Malmö, sin vana trogen denna säsong, lite väl ineffektiva i det där sista. Visserligen var även bandy ganska ineffektiva de gånger Malmö bjöd friskt, för det var ganska sällan de grönvita kunde sätta någon större press utan hjälp. Om vi bortser från deras pp, då de stundom fick bra tryck. Men, till skillnad från Malmös pp var bp riktigt inspirerat och även vid missar kom man snabbt in i position igen. Man fortsatte jobba trots att det vid något tillfälle var massor av mjölksyra när man inte fick ut pucken. Defensiven i stort, var riktigt bra. Ja, det förekom slarv men inte alls i den utsträckning vi blivit "bortskämda" med. Det blev dessutom en betydligt "trevligare" match för Pontus Sjögren som slapp stå och kolla mobilen i brist på jobb. Han fick 23 skott på sig och det hör som ni vet inte till vanligheterna denna säsong, hittills. Det är så klart lättare för en målvakt som får jobba lite än om man bara står och glor.

Hur gick det för det "nya gardet" ikväll? Mathias Tjärnqvist såg ut att gilla läget och gjorde det han är bra på. Glänste inte men gjorde inte heller bort sig, en stabil insats. Sebastian Strandberg har bra fart och fin blick, lurade byxorna av en bandyspelare vid offensiv blå som trodde han skulle tackla men träffade bara luft. Hade några riktigt fina lägen men får inte in pucken, han heller. Men, nog märks det att han har mycket i sig. Niklas Arell kändes gedigen och säker på vad han kan och ska göra, ska bli mycket spännande att se vad han kan tillföra när han kommit in i det. Om jag ska utse en av de nya som jag tycker tillför mest, får det bli Strandberg just nu. Han har något som många saknar i laget, möjlighet att ta sig igenom försvar med pucken i behåll.

Tony Romano utgick med, enligt vad jag hört, lättare hjärnskakning. Det var inget ojuste jag kunde se, antagligen tog tacklingen olyckligt helt enkelt. Frederik Storm fortsätter vara lagets obestridde härförare i offensiven, han växer för varje dag nu känns det som. Han är orädd och tar oftast avslut utan att fundera så mycket och han träffar ofta mål. Dagens oturligaste i Malmö måste vara Magnus Häggström som drar ett härligt skott stolpe, stolpe och ut. Värd ett bättre öde om ni frågar mig. I bandy var det tveklöst Ludvig Rensfeldt som om det varit ifjol lagt en fin assist till Mattias Persson, som retfullt enkelt lade pucken mellan benen på Lars Volden. I år blev det väldigt rätt för Malmö, men väldigt fel för Rensfeldt som nog inte är större favorit i Ängelholm efter ikväll. Nu får vi en dag att fira lite och njuta, innan nästa test mot SSK på torsdag. Just nu, i skrivande stund, är Malmö tvåa i tabellen. Det är hög tid att börja plocka poäng, i match efter match. Låt kvällens underbara seger, bli ett avstamp. Bygg nu vidare på detta. Jag vet att det finns i laget, bara gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics