söndag 26 oktober 2014

Colin Stuart-show när serieledningen befästes.

IF Malmö Redhawks vs Asplöven HC 4-1

Ja det skulle bjudas på toppmöte i eftermiddag alltså men mycket till toppmöte blev det inte frågan om. Malmö tog ett fast tag i taktpinnen från första nedsläpp och släppte den i stort sett inte på sextio minuter. De gånger Asplöven kom till lägen, berodde det i stora drag på misstag fån Malmö då norrbottningarna inte hade mycket till eget spel. Matchens profil som presenterades i matchprogram och på jumbotron, var det nog en del som himlade med ögonen åt. Colin Stuart, det amerikanska nyförvärvet som egentligen inte bidragit med mycket i offensiven hittills. Men karln vet hur man beter sig när man är matchens "affischnamn", man gör hattrick. Han ökade på sin poängskörd med 150% på sextio minuter. Fint folk kommer sent sägs det, nog kan man säga det om Stuart så här efter drygt en tredjedel av säsongen. Eftersom han gjorde 2-1, blir han även registrerad för det matchavgörande målet. Svårt för honom att toppa denna kväll, minst sagt. Men med lite flyt, blir han lite mjukare i axlarna nu och kan bidra mer framåt.

I övrigt spelar Malmö en fartfylld och glädjefull ishockey, det syns väldigt tydligt att man vunnit mycket på slutet. Det där krampaktiga vi kunde få se emellanåt innan, syntes väldigt lite. För det var inget snack om att Malmö faktiskt borde gjort mål långt innan Stuart gjorde 1-0 i boxplay (säsongens första mål i box, på Stuarts första mål för säsongen). Antagligen dessutom flera mål. Frederik Storm hade bland annat friläge men Samuel Ward var också mycket bra ikväll i Asplöven-kassen. Trots dessa brända lägen, slutade inte Malmö att mata på. Man vet att i nio fall av tio blir man belönad för det jobbet och så blev det givetvis till slut också. Visserligen slappnade man av aningen när man nyss blivit fulltaliga i inledning av första perioden och blev brutalt bestraffade omgående. Andra perioden spelades också i aningen lägre tempo, vilket gjorde att det också blev den period där Asplöven faktiskt fick lite andrum och kunde försvara sig lite bättre.

Matchen dödas defintivt när Asplöven i inledningen av tredje perioden drar på sig en utvisning vid en het Malmöchans. I det efterföljande spelet sex mot fem ger inte Malmö bara bort pucken utan fortsätter att pressa på tungt och tvingar Asplöven att dra på sig en tvåa till för att förhindra baklängesmål. Malmö utnyttjar detta fem mot tre och efterföljande fem mot fyra brutalt effektivt och stänger, släcker och låser matchen på en minut och arton sekunder genom mål av Mathias Tjärnqvist och Stuart. Vad jag i övrigt främst tänkte på var hur pass bra och exakt passningsspelet var idag. Det var ovanligt att puckar slogs bort i tomma intet utan de flesta satt på bladet eller nära nog för att tempot skulle behållas högt. Det syntes också i slutet av matchen att det sätt Malmö spelade på, kostade på för Asplöven att försvara sig emot. De fick verkligen slita sjukt hårt för att freda sig, gång efter annan och när de aldrig fick någon utdelning att få energi av efter sitt mål. Hade de helt enkelt inte kraften att kunna ställa någon seriös fråga till Malmö i sista perioden. Jonas Gunnarsson fick chansen och tog den i denna för målvakten extremt svåra match. Bra att även Jonas får vara igång med jämna mellanrum.

Malmös första perfekta vecka är till ända, nio poäng av nio möjliga med målskillnaden 13-6. Det har givit en fin plattform att utgå från för Malmö inför fortsättningen i denna jämna serie. Tre matcher väntar även kommande vecka, innan det är dags för ett litet matchuppehåll. Tre luriga matcher mot Almtuna, Oskarshamn och Timrå där bara den mot Oskarshamn är på hemmaplan. Kommer krävas fullt fokus för att få ihop de acceptabla sex poäng jag tycker att vi ska kunna kräva kommande vecka. Men, vi har ju hattrickkungen Colin Stuart så vad skulle kunna gå fel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics