onsdag 8 oktober 2014

Färglös tillställning, gav två poäng till Malmö

IF Malmö Redhawks vs VIK Västerås HK 3-2 sd

Jaha, hur ska man sammanfatta det vi fick se kväll på Malmö arena? Har lyssnat lite på tränare och så efter matchen och förstår inte riktig vart de kan se några ljuspunkter ikväll? Malmö gör faktiskt om inte sin absolut sämsta så åtminstone topp två vad gäller dåliga insatser. Passningsspelet såg i stora delar ut som något man möjligen kan se på första ispasset, absolut inte vördigt ett lag som har för avsikt att gå upp i SHL. Defensiven som var så otroligt stabil och skärpt i förra matchen, var som bortblåst. Malmö gick bort sig så otroligt många gånger att man inte hade kunnat gnälla om Västerås bombat in puckar. Lyckligt nog för Malmö, är Västerås just nu ett lag med så lite självförtroende kvar att de helt enkelt inte kan göra mål om de inte bjuds på dem riktigt generöst. 

Det är egentligen inte lönt att sitta och gnälla över spelare individuellt, eftersom väldigt många hade stora bekymmer med det grundläggande ikväll. Man fungerade helt enkelt riktigt dåligt som lag ikväll och det gäller alla i båset. I stora drag menlöst pp, där man dessutom släpper in ett mål vilket så klart bara det är skämskudde. Boxplay var väl i och för sig ok, men får inte glömma att Västerås faktiskt har riktigt bra spelare att tillgå. Och jag bara måste nämna Colin Stuart, som det ärlig talat inte kan finnas många chanser kvar för. Värvad som en ledare och pådrivare, som den gamle kapten han är. Karln står för ännu en blek insats och med ett så defaitistiskt kroppsspråk ute på isen stundtals att jag blir mörkrädd. Förlorar en närkamp och liksom rycker på axlarna, istället för att jaga som ett as för att vinna tillbaka initiativet. Nej, jag kan bara komma på en sak han tillför just nu och det är ganska bra tekningar. Det känns hur som helst inte att det räcker för att motivera den plats och lön han uppbär. Jag har sett det förr och det känns just nu helt osannolikt att han kommer tillföra något av värde framöver. Kanske skulle man skicka ner honom till Pantern, som en markering? Ja, eller helt enkelt tacka honom för insatsen och lycka till i sin fortsatta karriär. Något måste man göra här i varje fall, för han kommer ingenvart i närheten av vad man ska kräva.

Många säger att Västerås fick matchen dit de ville och så vidare, vilket väl så klart är sant. MEN, det finns bara en anledning till att de trots allt fick den möjligheten och det är Malmös extremt generösa passningsspel. Det håller inte och det ska inte få se ut som det gjorde ikväll, inte när man ska vinna serien och så vidare. Det råder ingen tvekan om att truppen behöver större konkurrens. Spelare som inte håller måttet måste visa att de är värda speltiden istället för att automatiskt få den eftersom det inte finns andra att välja på. Nej, ikväll fick publiken verkligen inte valuta för biljettpriset. Två dåliga lag, oavsett vad tränare försöker påskina. Två dåliga lag där faktiskt Malmö står för de absolut mest spektakulära missarna och bjudningarna. Jag tycker inte att Malmö förtjänade att vinna ikväll, ändå gör man det. Tyckte i och för sig inte att Västerås heller förtjänade att vinna, utan Malmös hjälp hade de knappast skapat så mycket de ändå gjorde. Två poäng, det är det positiva vi kan ta med oss ikväll. I övrigt måste ALLT upp till nästa match på fredag då Karlskoga kommer på besök. Med detta spelet mot dem, kommer det knappast delas ut några poäng åt Malmö. Å andra sidan, hockey är hockey...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics