torsdag 30 oktober 2014

Fullständigt genomskinligt Malmö gav bort tre enkla poäng.

IF Malmö Redhawks vs IK Oskarshamn 0-3

Oskarshamn är inte ett lätt lag, jag tippade att Malmö skulle knipa en uddamålsseger och att det skulle bli få mål. Det blev få mål, men Oskarshamn gjorde samtliga. Malmö kommer in och tar tag i taktpinnen, men slarv ger Oskarshamn en fin kontring och de gör mål på sitt första skott. Sen var det tack och godnatt för detta Malmö som ofta har pinsamt svårt att spela i underläge. Detta mål borde inte ha betytt någonting alls, ett olycksfall i arbetet. Men det målet, efter 2:54, satta tonen för resten av matchen tycker jag. Visst, Malmö har några fina lägen man givetvis lyckas bränna fullständigt. Men jag undrar om inte Oskarshamn blev lite chockade av hur pass lite som krävdes ikväll. Malmö spelar dåligt, över precis hela banan. I bästa fall ok defensiv, men ofta bjuder man på helt sinnessjuka lägen. Sådant man bjuder på när man inte orkar, bemödar sig med att göra jobbet.

Det är inte lönt för mig att sitta och dra upp alla de spelare som ikväll öppnade julklappssäcken åt Oskarshamn, det var givetvis många. Dessvärre är det, igen, tongivande spelare som beter sig som man kan göra på första isträningen. Är det verkligen så svårt att vara koncentrerad i 10-30 minuter, max tre gånger i veckan? Tydligen är det så, även när man har en stabil serieledning att spela om och hemmapubliken att jobba för. Varför blir det så så här? Ja, frågan är om det ens går att svara på. Det var helt enkelt en sådan kväll, när verkligen ingenting överhuvudtaget fungerade. Det är skittråkigt att set sker på hemmaplan, istället för kanske i Haparanda eller någon annanstans där det snabbt glöms bort. De som var på plats i Malmö idag, glömmer inte detta och därmed är det vis risk att åtskilliga inte är direkt sugna på att återkomma. Visst, alla lag gör skitmatcher. Verkligen alla! Men det är inte vad detta redan till viss del prövade lag behöver. Man behöver hålla en jämn och bra nivå, för att bli en segermaskin i förlängningen.

Vill man vara positiv, vilket kan vara nog så svårt en kväll som denna, ska vi ändå säga att denna typen av fullständiga bottennapp är betydlig mindre vanliga nu än för några säsonger sedan. Inte minst "Stenbeck-säsongen" vilken innehöll matcher som denna var och varannan kväll. Hur som helst, dålig defensiv och bevisligen helt misslyckad offensiv kan bara sluta på ett sätt och så blev det också. Därmed är denna vecka förstörd, målsättningen  på 6 poäng som jag tyckte var realistisk är omöjlig att uppnå. Den stora frågan är om kvällens fullständiga misslyckande kan fungera som någon form av tändvätska eller om det bara blir 1 ynka poäng på dessa tre viktiga matcher? Med kvällens insats i tydligt minne, har jag svårt att se hur man ska kunna slå Timrå borta. Å andra sidan, hade jag mycket svårt att se Malmö förlora mot Oskarshamn i kväll. Kvällens match, får helt enkelt läggas i mappen över "hur man absolut aldrig får uppträda i en tävlingsmatch med Malmö-töja på sig". Någon annan anledning att minnas denna kväll, finns inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics