tisdag 14 oktober 2014

Malmö och AIK bjöd upp till sömnpiller

AIK vs IF Malmö Redhawks 3-2 sd

Oj, oj, oj vad plågsamt att känna sig tvingad att sitta och se den dåliga ursäkt till hockeymatch AIK och Malmö bjöd på. AIK:s strategi var att utnyttja Malmös misstag och i övrigt 100% defensiv. Malmö hade säkert som strategi att rulla över AIK, men det är otroligt svårt när man är sega i benen och har ett passningsspel som gör att man vill slita sitt hår från huvudet. Att det stod 0-0 efter första kändes fullständigt logiskt, det skapades i stora drag inte ett dugg.

Jag tyckte att AIK gjorde en bättre andra period än Malmö, dock utan att på något sätt glänsa. Snarare tvärt om. Malmö å andra sidan fortsatte att ge bort puckar och egentligen skapa det mesta åt AIK, de gånger AIK fick komma själva med pucken kunde de väldig sällan skapa någonting. 1-1 målet genom Frederik Storm är, i spel 5/5, i stora drag det enda Malmö skapar i andra perioden och eftersom matchen var som den var räckte det gott.

Tredje perioden är en helt annan sak, plötsligt orkar inte AIK hålla uppe sin defensiv och Malmö äter sig in rejält för att till slut bestämma helt och hållet ute på isen. Därför kändes det helt logiskt att man plötsligt spelade pp som AIK inte hade någon möjlighet att försvara sig mot. Tidigare i matchen hade pp sett ut som, om ni tillåter, kattskit. Så, när Malmö gör 2-1 kändes det utan tvekan som att man tagit matchen. AIK skulle försöka ställa om till offensiv och misslyckades, givetvis, fullständigt. Malmö fick så många chanser i slutet av matchen att det borde räckt med att kliva upp till både 3-1 och 4-1. Störst sumpare blev, dessvärre, Henrik Hetta som bara hade att placera pucken vart helst han ville, men träffade målvakten. Kan ändå inte säga att det kändes orättvist när AIK plockar målvakten och får in kvitteringen med en man mer. Det kändes logiskt. Inget lag SKA få tre poäng om man spelar så dålig ishockey som båda lagen gör idag, det hade varit en skymf mot sporten.

Förlängningen kändes ointressant på förhand, ge bonuspoäng till ett lag ikväll kändes nästan äcklande. Men, det kändes någonstans skönt att Malmö INTE vann. Då hade man kunnat komma med någon floskel om att man hittade ett sätt att vinna. När sanningen idag är att man kom på ett sätt att låta ett så pass blekt lag som AIK få poäng, det är vad Malmö ska minnas och det SKA inte ge många poäng. Laget MÅSTE veta att med den typen av ursäkt till spel man kom upp med ikväll, vinner man icke några matcher. Segt, odisciplinerat och utan någon skärpa i passningsspelet SKA man inte vinna hockeymatcher.

Tyvärr blev det ett j*vla laborerande med laget ikväll, något man dessvärre kan använda som ursäkt. Patrik Blomberg och Damien Riat var inte ens med. Tobias Ericsson fick återgå till sin plats i kedja för att senare i matchen igen spela back. Detta på grund av att Nicklas Jadeland aldrig kom till spel och Björn Svensson försvann under matchen. Ja, ett j*vla hattande som sagt. MEN, detta får inte vara en ursäkt om man vill vara ett topplag OCH möter ett så blekt lag som AIK var ikväll. Därför, känns det bra att man bara fick en poäng. Man ska som sagt straffas om man inte gör jobbet fullt ut. Bortaturnén går nu vidare mot Umeå och IF Björklöven, plötsligt känns tre poäng som ett måste där uppe. Något som ALDRIG är lätt, trots att Löven precis som i fjol är ett bottenlag. Solklart är i varje fall att det inte kan se ut som ikväll, det kan det faktiskt aldrig göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics