torsdag 23 oktober 2014

Märklig tillställning gav tre poäng i Södertälje.

Södertälje SK vs IF Malmö Redhawks 4-6

Oj vilken annorlunda tillställning Malmö och Södertälje bjöd på ikväll. Malmö inledde med att dra på sig två utvisningar och i spel fem mot tre tar SSK ledningen efter bara drygt två och en halv minut. Sen har Malmö otroligt svårt att komma igång och kommer egentligen ingen vart alls med sitt spel. Dåliga passningar och massor av slarv, vilket i och för sig också gäller SSK men med en ledning i ryggen för de perioden. Fram tills matchuret står på 17:07 och Nils Andersson äntligen gör mål igen och precis där, är det som att man slår om en strömbrytare på Malmö. Bortalaget ta över och spelar plötsligt riktigt fin hockey, kreativ, fartfylld och riktigt tuff att försvara sig mot för SSK.

Andra perioden från Malmö är RIKTIGT bra, svårt att säga något annat när man gör sitt jobb och därigenom också fyra mål. Visserligen blir man först inbjudna av SSK, eller snarare av Pär Edblom. Han drar på sig en tvåa och börjar gnälla på domaren så pass mycket att han drar på sig ytterligare en tvåa för snack, vilket nu (äntligen) straffar hela laget. I detta 2+2 börjar plötsligt Malmös pp fungera som vi och laget önskar. Man får maximal utdelning genom mål av Andersson igen och Mathias Tjärnqvist som parkerat sig i ansiktet på Tim Sandberg i hemmakassen och där kan raka in en retur. Strax där efter ska Peter Lyth kompensera SSK för något de själva ställt till. Hur gör man det bäst? Tja, varför inte straffa David Liffiton för att han heter det han heter? Han drar på sig en solklar tvåa för slashing i en närkamp. Men Lyth tycker att det är matchstraff, en bedömning som man bara vill börja gråta åt. B E D R Ö V L I G T!

Nå, Malmö spelar ruskigt bra boxplay och under fem minuter skapar SSK i stora drag inte ett dugg. Faktum är att just där och då, kändes matchen fullständigt avgjord. Publiken var knäpptyst, åtminstone de som höll på SSK. Det var helt avslaget i SSK-båset och Malmöspelarna gick som på vatten. Så när Joey Tenute slår in 6-2 i öppet mål två och en halv minut in i slutakten, känns matchen stängd, död, begraven och glömd. Dessvärre innebar just det målet att Malmö ganska tydligt redan börjat fundera på söndagens hemmamatch, eller hemresan. Man spelade fortfarande hyggligt stundtals men släppte efter några procent samtidigt som SSK började chansa hejvilt. Och nog fick de betalt för det, 3-6 efter 7:10 och sen 4-6 i pp med drygt fem minuter kvar. De hade dessutom bud på fler mål, men Pontus Sjögren lyckades med hjälp, tur och skicklighet stoppa flera öppna lägen. Å andra sidan kunde han själv gott räddat något av de mål som blev, så det kan jämna ut sig.

Allt som allt gör givetvis Malmö en riktig bra bortamatch, att göra 6 mål mot ett lag många tippat i toppen är givetvis riktig bra. Och det var också ett lysande exempel på att det brukar jämna ut sig i längden. När Malmö mötte SSK hemma dominerade man matchen fullständigt, men fick inte utdelning. Ikväll var det en mycket jämnare match, men målen tillade in. Så, de två poäng man tappade hemma tog man igen med marginal i kväll. Förstakedjan med Tenute (1+3), Frederik Storm (1+2) och Henrik Hetta (0+3) fick en rejäl islossning ikväll. Andersson med sina två första spelmål och två poäng från Jens Jakobs kändes också viktigt. Ikväll gjorde laget, låt vara med en del skönhetsfläckar, jobbet. Så länge man utnyttjar sina lägen på ett bra sätt, straffas man inte så hårt man ofta gjort denna säsong. Vi hoppas att laget nu kan fortsätta och växa när det vankas toppmöte mot Asplöven i Malmö arena. Ja, smaka på den. TOPPMÖTE! Asplöven imponerar sannerligen hittills denna säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics