torsdag 2 oktober 2014

Ny match, samma recept och samma visa.

IF Malmö Redhawks vs Mora IK 2-3

Jag brukar säga att man får vänta tio omgångar innan man säger allt för mycket om serien, men jag tänker gå händelserna i förväg och säga lite "redan" efter nio omgångar. Malmö har en tydlig målsättning, vilket man på intet sätt varit hemlighetsfulla om. Man ska vinna serien och man ska gå upp i SHL. Nå, för att ta kortversionen konstaterar jag här och nu att BÅDA målsättningarna är fullständigt orealistiska om man inte har för avsikt att ändra på matchbilderna. För det såg ut ikväll som det brukar. Malmö befinner sig i anfallszon ungefär dubbelt så mycket som Mora, man skjuter 20 skott mer än Mora, man spelar mer än dubbelt så mycket pp och vinner nästan dubbelt så mycket tekningar. Så, hur man faktiskt lyckas hitta en väg att förlora en match som ser ut så är i sig faktiskt imponerande även om det är i negativ bemärkelse.

Mora spelar varken bättre eller sämre än övriga lag Malmö mött hittills, utan de spelar i stora drag likadant. Visst, de är lite bättre än Timrå i det offensiva spelet som jämförelse men de glänser inte på något sätt ikväll. De gör det lätt och avslappnat, de vet vad de ska göra och Malmö vet FORTFARANDE inte hur man ska omsätta sitt spelövertag i utdelning. Det är fullständigt självklart att Malmö kommer gå ner sig ännu mer om inget radikalt händer. Spelarna blir så klart frustrerade av att inte få ut någonting av den energi man lägger ner och då börjar man tänka. Att tänka och fundera i ishockey, är ganska mycket som att lämna walk over. Funderandet tar kanske någon halv sekund och det var under den halva sekunden man skulle lagt på mål istället för att en halv sekund senare missa målet.

Mora vinner helt välförtjänt ikväll, de gör vad de behöver och de behöver inte svettas allt för mycket heller. Jag undrar om Jonas Gunnarsson verkligen har vad som behövs för att utmana? Ett av kvällens mål skulle han absolut tagit, även om han givetvis har en riktigt tuff match med få skott mot sig och en del längre perioder utan något att göra. För mig känns det som att Pontus Sjögren är helt ohotad etta, även om han inte heller gjort någon riktig idiotmatch ännu så känns han mycket stabilare och säkrare på sig själv och släpper mindre returer. Det är givetvis för tidigt att måla fan på väggen, men nog är det bättre att föregå än att föregås? Samma spelare som vanligt får bra betyg ikväll, ni vet vilka jag menar. Men, det skall tilläggas att fler spelare ville vara med och bidra idag vilket givetvis är positivt. Två måltjuvar försvann inför säsongen i Robin Alvarez och Daniel Viksten, just nu finns det ingen riktig måltjuv i laget. Man får slita på tok för mycket för målen. Så, det absolut viktigaste nu är att se till att vara 100% i det defensiva jobbet. Givetvis ska inte Mora få göra tre mål här ikväll, det funkar inte. Kan Malmö bara göra ett eller två mål, måste man helt enkelt hålla tätt bakåt. Kanske skulle man också fundera på att göra några förändringar i spelartruppen, ganska snabbt. Man hade behövt ha in en måltjuv, inte nödvändigtvis på någon annans bekostnad. Att öka konkurrensen kan vara en morot i sig för de som finns på plats redan. De som eventuellt inte kan ta den pressen, hör givetvis inte heller hemma i laget.

Spekulationer i all ära, det är som det är nu och serien fortsätter oavsett vad Malmö tänker eller inte tänker göra. Har man fortfarande samma ambition som innan, är det dags att börja omsätta den ambitionen i praktiken. Nästa match på lördag, Karlskrona borta. Ännu et lag som nu ligger före Malmö i tabellen. Ungefär allt måste bli bättre tills dess, om man inte vill kamma noll igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics