lördag 18 oktober 2014

Segt Malmö kunde inte gå upp i topp.

IF Malmö Redhawks vs HC Vita Hästen 0-2

Det blev en sömndrucken insats från Malmö ikväll, där man inte alls orkade med att hålla den press man borde förvänta sig. Man ägnade sig åt att slänga bort puckar, till synes omotiverat. Något som antagligen beror på trötthet, att man är slitna helt enkelt. Vita Hästen försvarar sig otroligt bra, Malmö också i stora drag. Matchen är i mångt och mycket ett ställningskrig där Hästen får chanser på bjudningar och Malmö lyckas spela till sig några. I övrigt har Hästen väldigt sällan något eget spel men extremt disciplinerat försvar, men med mindre än två minuter kvar får de lite snurr och kan lägga pucken i helt övergivet mål. Den enda puck Pontus Sjögren släpper förbi sig ikväll och han räddar laget vid varenda friläge Malmö bjuder på tidigare i matchen. Sjögren är bästa Malmöspelare ikväll i mina ögon.

Viss konkurrens har han från Hv-lånet, Sebastian Strandberg, som redan i sitt första byte hade chans att göra 1-0 men missar målet. Han hade sedan flera fina byten och fler chanser på att göra mål, men nej det ville sig inte. Han är ändå absolut bland de bättre utespelarna ikväll vilket ju är trevligt. Nils Andersson har en projektil i stolpen i sista perioden, men närmare än så kommer inte Malmö ett mål ikväll. Som sagt fick Sjögren städa upp på tok för många gånger när Malmöspelare helt omotiverat slänger iväg puckar som sagt. Eller åtminstone till synes omotiverat skall jag nog tillägga. För visst syntes det tydligt att det inte fanns det där lilla sista ikväll. När inte ens spelare som Magnus Häggström (som förövrigt frispelade en Hästenspelare i egen zon, där Sjögren räddade) och Nicklas Jadeland riktigt klarar av att få snurr, då vet man att det saknas en del krut.

Malmö hade, framför allt i sista och delar av andra perioden, bra lägen till att rulla upp Hästen men slarvade oftast bort pucken och gav bortalaget läge att andas. Men, trots denna brist på energi OCH det groteska slarv som förekom var Malmö i de sista två perioderna det klart bättre laget. Man borde och skulle ha gjort mål, kanske inte många men ett hade antagligen räckt. Hade Hästen tvingats öppna upp sig, hade troligen Malmö fått åtskilligt fler lägen. Så frågan är om den tuffa träningen är värt det, om man skall ge bort poäng så pass ofta som man ändå gör nu. Det kommer krävas att man skrapar i det närmaste rent sen när man släpper efter i träningen, förhoppningsvis har man inte slarvat bort allt för många poäng då. Trots kvällens förlust, är Malmö bara tre poäng från Hästen som tog över serieledningen igen. Veckan gav fyra poäng på tre matcher och är givetvis underkänd. Speciellt som man mot AIK slarvade bort en säker seger och gav bort minst en poäng ikväll. Inte alls bra.

Nu väntar något HELT annat, derby på tisdag och då hoppas jag slippa se trötta spelare. Både Malmö och RBK kommer med en torsk i bagaget mot lag man skall slå, åtminstone hemma, 9 gånger av 10. Det kommer krävas något helt annat än vad vi fick se ikväll, väldigt mycket annorlunda och väldigt mycket bättre från Malmös sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics