tisdag 28 oktober 2014

Ställningskrig gav en tröstpoäng med hem.

Almtuna IS vs IF Malmö Redhawks 3-2 e.str

Ja inte blev det någon klang och jubelföreställning mellan Almtuna och Malmö ikväll. Framför allt kom inte Malmös offensiv igång överhuvudtaget och pp var tillbaka på en ruskigt låg nivå. Något som ytterligare bevisade att det var ett steg bakåt, var att Colin Stuart istället för att träffa mål drog i stolpen. Nicklas Jadeland missar helt öppet mål och det blir inget riktigt rejält. En hel del slarv bjuder Almtuna på onödigt mycket. När väl målen kommer, är det inte direkt de spelare som ska bära laget offensivt som bidrar. Stefan Warg, som gör en helt ok match, gör Malmös första mål och lånet Sebastian Strandberg är den som ser till att Malmö får med sig en poäng genom att kvittera en andra gång. Strandbergs mål var för övrigt hans första poäng i laget och innebar också att Jeremias Augustin och lånet Niklas Arell genom assist gör sina första poäng. Tre poängdebutanter vid ett mål i den 19:e omgången kan inte vara helt vanligt.

Man ska så klart inte måla fan på väggen för detta, Almtuna är bevisligen ett riktigt bra lag i år och tänker så klart inte be om ursäkt bara för att seriefavoriten står på andra sidan. Jag hade tippat att Malmö ändå skulle dra det längsta strået och vinna med uddamålet. Men som sagt fick inte Malmö igång någon offensiv att tala om. Dels genom att man inte riktigt kuggade i, men givetvis också på grund av att Almtuna gör det bra. Ska man gnälla får det vara på att man inte kan utnyttja den matchboll man kämpar sig till i tredje perioden. I första och framför allt andra var Almtuna i förarsätet, men i tredje äger Malmö pucken och borde, om de vanliga offensiva hoten fungerat, kunnat avgöra och ta alla tre poäng. Men det gick inte ikväll och i och med detta kändes det inte heller som att man skulle kunna ställa till med något i straffläggningen, vilket man inte heller gjorde. Almtuna vann straffarna lekande lätt.

Malmö behåller serieledningen men tabellen är fortsatt brutalt jämn. Jag skrev att sex poäng är en ok skörd för Malmö denna vecka, det vill säga fem poäng ska plockas på två matcher. Det kommer så klart krävas att de som ska bidra framåt också gör det, hade det skett ikväll hade Malmö säkert tagit alla tre poäng. Att en kille som Warg gör mål bör bara vara en bonus och inte en förutsättning för poäng. Annars finns det inte mycket mer att orda om ikväll, poängen man trots allt tar kan visa sig vara viktig i slutändan. Nästa nöt att försöka knäcka blir Oskarshamn hemma i Malmö på torsdag, ett lag som lyckades besegra återuppståndna Västerås ikväll. Blir lika svårt som i kväll, förhoppningsvis är fler med på tåget så att offensiven kommer igång på allvar då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics