onsdag 19 november 2014

Äntligen dags för ishockey igen

Uppdaterad

Det känns i det närmaste som att Malmö varit på ett nytt höstlov. Helt matchfritt ända sedan i lördags och det känns för mig som en evighet i hockeysammanhang. Nu är det äntligen dags för lite allvar igen och det är två ruskigt tuffa bortamatcher som väntar Malmö. Västerås imorgon och BIK Karlskoga på lördag. Som ni förstår kommer det krävas riktigt fina insatser för att kunna få med sig några poäng tillbaka till Malmö. Jag ser två poäng som en godkänd skörd på dessa två matcher, allt över det är bra och allt under är underkänt.

Inför morgondagens kamp är det lite oro i leden. Många spelare har varit sjuka under det lilla uppehållet sedan i lördags och idag saknades Joey Tenute och Colin Stuart och man får anta att båda är tveksamma till medverkan imorgon. Sylvegård satt dock inte still och virkade i båten utan såg till att låna in Joachim Rhodin från Färjestad. Han kommer vara med laget under båda matcherna i Mellansverige och kan förhoppningsvis bidra med något nyttigt.

Malmö och Västerås har drabbat samman en gång denna säsong, ni minns kanske den mindre smickrande insatsen på hemmais från Malmös sida som ändå gav två poäng. Mycket har hänt sedan dess, efter uppehållet har framför allt Malmös passningsspel sett mycket bättre ut än innan. Det betyder i sin tur att mindre energi går åt till att jaga ifatt felpassningar och mer kan ägnas åt konstruktivt spel. Västerås har å andra sidan också vaknat till, rejält. Femte bästa lag i serien senaste fem matcherna, medan Malmö är nia. Det skiljer dock bara en poäng under dessa matcher, det är en ruskigt jämn serie som vi alla noterat.

För Malmö gäller det att vara kalla och inte gå bort sig, Västerås kryllar av starka offensiva pjäser som Dustin Johner (13+6), Jeremy Williams (11+7) och Conny Strömberg (2+13) för att bara nämna topp tre i deras interna poängliga. Då ska vi också tänka på att de hade det riktigt tungt inledningsvis som sagt. Jag tror därför att det är av yttersta vikt att försvaret gör sitt jobb fullt ut och inte börjar fuska som sist mot Karlskrona. Tror inte att den marginalen kommer finnas imorgon. Hur laget kommer se ut, vet nog ingen idag med tanke på sjukdomarna. Vi kan anta att Rhodin kommer spela i varje fall. Målvaktsfrågan är som vanligt öppen, men jag tror att Pontus Sjögren står. Matchen kommer att kunna ses på Hockeyallsvenskan Live för 99 kr, om man står ut med den lösningen. Ännu bättre, matchen visas gratis på viasatsport.se.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics