tisdag 25 november 2014

Blek offensiv, gav ännu en nollpoängare

IF Malmö Redhawks vs AIK 2-3

Malmö fick en drömstart och det blev en drömdebut av Anton Lindholm som gör 1-0 på matchens första skott. Därifrån skulle man kunnat bara skölja över AIK, men så blev det inte alls. Till och med Nicklas Jadeland, Magnus Häggström och Björn Svensson hade stundtals problem att få koll på AIK och det är inte ofta det händer. Tycker ändå att Malmö gör en ok förstaperiod, inte bra men man håller bort AIK allt som oftast.

Men herregud vilken usel andraperiod Malmö gör, under all kritik. AIK gör i stort sett mål på alla sina chanser och håller enkelt bort Malmö. De gånger Malmö kommer igenom försvarar man AIK utmärkt genom att inte ens kunna lägga pucken i öppet mål. Det var MINST tre helt öppna mål i matchen, två bränner Joey Tenute och ett Colin Stuart. Inte riktigt rätt spelare att bränna sådant, tycker jag. Som import är man här för att göra skillnad, inte agera betongnäve. Sådana finns det billiga att få när som helst i Sverige. Och Tony Romano som gör bort sig så fort han får chansen idag och tar en tvåa i offensiv zon, hans vara i klubben måste vara EXTREMT ifrågasatt.

Tredje perioden rullar bara på och bortsett från en galen filmning från Marcus Jonsson som räddade AIK från fyra minuter (max) i boxplay hände inte mycket förrän sista minuterna. Då drog Malmö Jonas Gunnarsson och fick på bra tryck och efter många bedrövelser in en puck. En puck från blå letade sig in bakom Robin Rahm signerad Nils Andersson . Men närmre än så kommer inte Malmö och därmed har man inlett en förlustsvit, igen. Nu har dessutom halva serien gått och frågan man ställer sig nu, är om man verkligen har laget för att bli en segermaskin som man blev ifjol? Visst, man har mycket puck allt som oftast. Men det blir liksom inte det där trycket som plockar isär motståndarna som man vill. Man har dessutom helt sjukt svårt för att göra mål och som grädde på moset, tappar man OFTA koncentrationen när man inte får utdelning.

AIK, har VERKLIGEN kommit upp sig sedan man röjde runt mest överallt. Ikväll uppträder man som ett bra ishockeylag och kämpar verkligen, mer än vad Malmö kämpar och det avgör också totalt sett. Om Malmö gav bort en enkel seger i förra mötet mot ett väldigt blekt AIK, så förtjänade de verkligen segern ikväll. Jag tror absolut att de kommer att marschera uppåt i tabellen. Faktum är att AIK på sista plats, bara har elva poäng upp till förstaplatsen, det är en helt sjukt jämn tabell.

På grund av att "rätt" lag vann ikväll, trillar Malmö inte längre ner än tredje plats. Men, om Malmö åker upp och förlorar mot Vita Hästen på lördag, kan man göra ett rejält ras i tabellen. Vi kan lugnt säga att enda chansen för Malmö att göra en godkänd vecka, är att ta alla tre poäng i Norrköping. Nu har man gett bort sex raka poäng, något man egentligen inte borde ha råd med faktiskt.

---

Som sagt har det gått halva serien nu och jag har gjort ett litet frågeformulär hur ni läsare ser på Malmös säsong hittills. Ni kanske inte skall svara på det förrän ni kommit över kvällens debacle, för jag vill inte att en match ska påverka svaret allt för mycket. Tänk på samtliga 26 matcher, ni vet att ni hittar dem alla här i arkivet om ni vill fräscha upp minnet. Det ska bli riktigt roligt att se vad ni tycker. Och dela gärna frågeformuläret till andra Malmösupporters som inte läser min blogg. Ju fler som svarar, desto bättre får vi veta vad gemene Malmö supporter tycker. Tack på förhand och varsågoda in och svara här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics