tisdag 11 november 2014

Dags att börja jobba igen.

Efter ett långt uppehåll, är det imorgon (onsdag) dags för Malmö att bruka allvar och jobba igen. Första delen av säsongen får sägas vara godkänd, trots relativt många onödiga poängtapp och allt för dålig utdelning offensivt. Det något hackande spelet, har så klart kostat i utebliven publik på hemmais vilket i sin tur kan ha en något negativ effekt på laget i sig. Det behöver inte vara så, men det kan. Nu ska det spelas tretton stenhårda matcher innan det är dags för ett litet juluppehåll. Jag tycker absolut att 26 nya inspelade poäng bör vara minimimålet för Malmö för dessa tretton matcher. Det kommer inte bli lätt, men man är i behov att ta igen de poäng man slarvat bort hittills under hösten och nu är ett bra tillfälle att göra det.

Man börjar på ett ytterst inspirerande vis med Mora hemma imorgon. Dalalaget är sannerligen en positiv överraskning hittills, parkerande på sin andraplats fem poäng före Malmö. Så Malmö kan titta uppåt när man skrinnar in på isen imorgon, fem poäng kan och bör bli två efter sextio minuter. Hur bra Mora än gått, ska de givetvis inte kunna slå Malmö två gånger i arenan på en säsong. Antagligen håller inte Mora alls med om detta och kommer så klart inte ställa sig och titta på. Alltså kommer det krävas en rejäl insats för att bärga de tre poäng Malmö ska ha, vilket är bra. Det ska inte vara lätt och det ska inte heller spela någon roll.

Hur Malmö kommer ställa upp laget, är aningen ovisst då tre spelare är tillbaka (Tony Romano, Björn Svensson och Kim Rosdahl som fick några byten med Pantern häromdagen) sedan innan uppehållet medan Sebastian Strandberg har återvänt till HV71. Härligt med ytterligare konkurrens i den del av laget som hittills inte riktigt kommit upp i nivå, det ska kosta att inte leverera och det bör ökad konkurrens också leda till. Så, under förutsättning att inga nya skador uppstår kommer någon eller några anfallsspelare få ytterst begränsat med istid. Vem eller vilka återstår att se, men det är inte en allt för vågad gissning att Rosdahl kommer få en ytterst begränsad roll i morgon åtminstone.

Biljetter till drabbningen fixar ni lättast på Ticnet.

---

Sydsvenskan rapporterar också idag att nyemissionen gett några miljoner vilket kan leda till att det blir ytterligare nyförvärv om Patrik Sylvegård hittar rätt. Eller, hittar vad han hoppas är rätt. Garantier finns inte som vi alla vet. Dock gäller det som sagt innan fortfarande, han vill behålla Niklas Arell för resterande del av säsongen. Om det är möjligt eller ej, beror nog väldigt mycket på hur säsongen utvecklar sig för Färjestad som han tillhör. Fortsättning följer, på alla möjliga vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics