lördag 22 november 2014

En sådan dag

BIK Karlskoga vs IF Malmö Redhawks 3-1

Ikväll var en sådan dag, en sådan dag när det egentligen inte spelar någon roll. Ikväll hade Malmö aldrig vunnit helt enkelt. Nicklas Jadeland missar helt öppet mål, Mathias Tjärnqvist drar den i stolpen och jag kan fortsätta för det fanns fler öppna mål. Karlskoga gör det bra, framför allt defensivt, men strålar inte på något sätt. Det behövdes helt enkelt inte i kväll, Malmö kunde ändå inte få till spelet.

En stor del var att Frederik Storm fick spela center, vilket han inte direkt var så bra på. Dessutom fick han spela med lånen Sebastian Strandberg och Joachim Rhodin och det var väl inte direkt toppkemi om vi säger så. Alla tre gör en helt ok insats, med går så klart inte att jämföra med vad Storm på kanten kan göra med Joey Tenute och Henrik Hetta som saknades ikväll.

Den enda kedjan som spelar på sin normala nivå var, så klart höll jag på att skriva, Magnus Häggström, Nicklas Jadeland och Björn Svensson som antagligen inte kan göra en dålig match. Colin Stuart, Tony Romano och Jens Jakobs har väl något hyggligt byte då och då, men i stora drag gör de en helt genomskinlig insats. Ganska typiskt då att det just är Stuart som gör Malmö enda mål ikväll. Kan man inte göra mål i tom kasse, får det bli ett skitmål som krävde att Joel Gistedt själv drar in pucken i mål med skridskon.

Powerplay fungerade bara vid ett tillfälle i kväll, de andra två chanserna var faktiskt helt menlösa. Å andra sidan var man disciplinerade och den enda utvisningen Malmö tar var något fjanteri David Liffiton höll på med. Nu spelade det ingen roll då Karlskogas pp var ännu sämre än Malmös och det var två minuter av vila för bortalaget som enkelt kunde freda sig. Det var en sådan kväll helt enkelt och det kan väl få vara hänt då, när man kanske hade lite flyt i överkant mot Västerås sist.

Två poäng på bortaturnén var vad jag angav som godkänt, därmed kommer man undan med godkänt betyg denna vecka. Lite synd ändå när man gör en så galen match mot Västerås att man ska göra en så pass slätstruken insats som ikväll. Å andra sidan var det kanske inte helt oväntat, en reaktion helt enkelt. Det är bara människor som åker runt därute. Givetvis skönt att se Mats Lusth fruktansvärt besviken, det betyder att man inte ser förluster som något ok vilket är bra.

På tisdag får det dock vara slut med givmildheten, AIK ska givetvis besegras hemma i Malmö. AIK är igång nu, så ett spel som det ikväll kommer inte ger några poäng. Men med gott stöd på läktaren och revanschlusta, ska det givetvis se mycket bättre ut. Köp era biljetter till den bataljen här, så går vi vidare och skiter i denna dag nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics