fredag 28 november 2014

Halva serien spelad, dags att välja väg

Imorgon är det dags för match igen, då börjar nedförsbacken mot serieavslutningen. Förhoppningsvis kan Malmö kamma till sig och få upp koncentrationen och undvika att skänka bort så pass många poäng man gjort första hälften. Det är höstens stora överraskningsgäng som Malmö ska ta sig an, för tredje gången. Kan det månde bli tredje gången gillt då, för Vita Hästen har tagit 5 av 6 möjliga poäng hittills och det är nog egentligen mer ett underbetyg åt Malmö än ett överbetyg åt Hästen. För inte ska ett lag med uttalad målsättning att vinna serien åka på två förluster mot en nykomling från Division 1? Framför allt ska Malmö inte gå ifrån två möten med detta lag utan att ha gjort ett enda spelmål. Det tycker åtminstone jag låter fullständigt orimligt, speciellt eftersom Hästen inte på något sätt har ett lag som ska kunna göra det. Men man måste ge dem att deras defensiv inledningsvis har varit grym, endast besegrade i den kategorin av Malmö som är ganska klart bäst i serien på den punkten.

Det gör mig aningen orolig när Björn Hellkvist är mest kritisk till defensiven de senaste matcherna. Visst, man har släppt in mål som varit alldeles för billiga. Det Oliver Kylington gör sist exempelvis, är så långt under acceptabel nivå att man var tvungen att dra fram skämskudden. Sen fortsätter Hellkvist med att säga att man inte kan göra fyra mål per match och det har han rätt i. Men just i dessa två förlustmatcherna, hade antagligen de flesta lag med Malmös chanser gjort fyra eller fler mål. Nja, jag är ganska övertygad om att offensiven är Malmös stora akilleshäl oavsett vad tränare tycker. Malmös problem i en stor del av matcherna, har varit att man inte kan luckra upp igelkottsförsvaren. Det är något man måste göra helt enkelt, för mål måste man göra för att kunna vinna. Jag tycker inte heller att ett lag som sagt att det är serieseger som gäller, ska vara näst sämst i serien på att göra mål. Då spelar det inte så stor roll att man defensivt sett är bäst i serien. Hade man däremot kunnat kombinera denna defensiv med en sylvass offensiv, ja då hade Malmö haft en solklar serieledning idag.

Nu är det en otroligt viktig match som väntar, för båda lagen. Malmö måste bryta sin lilla förlustsvit för att behålla kontakten med toppduon Mora och Karlskrona som också överraskat. För Vita Hästen är det ännu värre. De är sämst i serien senaste fem och har inte en endaste trepoängare. Dessutom har man gjort minst mål på dessa matcher och släppt in flest tillsammans med Timrå och AIK. Hästen och Malmö ligger på samma poäng och snacka om vägskäl för båda lagen. Fortsätta falla eller få kontakt är det som gäller. Malmö kan lägga till att de vill ha revansch för två offensiva kollapser i mötena lagen emellan. Spänningen för båda trupperna kan man nästan ta på och jag tror att det trots halva serien återstår kommer vara en hel del nerver. Det är nu det börjar, agnarna skall skiljas från vetet.

---

Innan matchen imorgon kommer jag stänga den undersökning jag har öppen om vad vi fans tycker om Malmös första "halvlek" i Hockeyallsvenskan. Har DU ännu inte svarat, passa gärna på nu. Det tar ca tre minuter att svara och det går bra oavsett vart du läser detta, dator, mobil, surfplatta. Tack för att ni vill delge era åsikter via länken nedan.

https://mangebengtsson.typeform.com/to/Lrpa9G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics