måndag 24 november 2014

Lån kommer och lån går när AIK kommer på besök

Då är det äntligen dags för hemmamatch igen för Malmö. De två bortamatcherna förra veckan gav som bekant ett ok resultat, men inte mer. Det var mycket strul med sjukdomar, skador och spelare lånades in hej vilt. Något som ser ut att fortsätta även i morgon. Niklas Arell blev som bekant återkallad till Färjestad och där är även Joachim Rohdin tillbaka, Västeråsdödarn' som han väl får kallas. Till förra matchen kom Sebastian Strandberg in igen och han verkar fortsätta även i morgon. Malmö kommer även låna in Anton Lindholm från Skellefteå och jag vet inte jag, han är säkert bra men...

Jag skrev när Arell försvann på Facebook-sidan att det kanske är lite mycket nu. Jag tycker nog att Malmö ska försöka få till en långsiktig lösning på det man vill ha ganska så nyss. Det är ändå en otroligt viktig säsong och det kan räcka med hattande nu. Vad som är desto mer glädjande får då vara att både Henrik Hetta och Joey Tenute verkar klara för spel igen. Något som givetvis är väldigt viktigt, laget tappade åtminstone en dimension när Frederik Storm tappade båda sina lekkamrater. Att han skulle spela center gjorde inte heller saken bättre som jag ser det, men nöden har ingen lag som det heter.

AIK står alltså på programmet. Ett AIK som verkligen vaknat till liv här på slutet efter att den värsta cirkusen lagt sig i föreningen. Sett över de senaste fem matcherna placerar man sig på en tredjeplats, mot Malmös sjätteplats. Så det är utom allt tvivel att det är ett betydligt bättre AIK nu än det som tog två poäng mot Malmö uppe i Stockholm i förra mötet. En riktigt dålig match av Malmö som en del av er säkert minns med lika stor huvudvärk som jag. Imorgon kommer AIK givetvis gå för en andra seger mot Malmö för att få riktig kontakt med lagen ovanför sistaplatsen. En sistaplats jag är helt övertygad om att de mycket snart har lämnat. Malmö å sin sida bör ta en trea för att hålla tempot upp mot topplaceringarna, poängtapp kan bli rejäla ras i den hyperjämna tabellen.

Det är i skrivande stund redan sålt 4743 biljetter, vilket antyder att det blir en siffra en bit över 5000 imorgon åtminstone. Helt ok siffra även om jag tycker att den borde vara mycket högre, oftast är det riktigt bra underhållning när Malmö spelar trots allt. Har ni inte skaffat era plåtar ännu, gör ni det lämpligen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics