onsdag 12 november 2014

Lysande återstart av Malmö.

IF Malmö Redhawks vs Mora IK 5-2

Det fanns många frågetecken att räta ut för Malmö efter ett långt uppehåll. Att inleda mot serietvåan Mora skulle givetvis testa hemmalaget rejält, trodde jag. Istället kommer Malmö ut som pånyttfödda och mosar i stora drag Mora fullständigt under hela matchen. Det såg absolut INTE ut som en toppmatch, då Malmö mer eller mindre bestämde helt över händelserna på isen. Det var så ojämnt där ute på isen att domare Robin Karlsson antagligen tyckte att Mora behövde någon form av handicap. För efter att Malmö gjort både 1-0 och 2-0 samtidigt som man dödat ett boxplay bjöd domaren på två YTTERST tveksamma utvisningar så att Mora kunde reducera. Gillar inte att gnälla på domaren, men bedömningarna i dag var oftast under all kritik för nivån. 2-1 efter första var extremt smickrande för Mora.

Sen fortsatte bara Malmö att mata på och vann lekande lätt med 5-2. Björn Svensson var sannerligen lycklig över att vara tillbaka efter sin skada och gjorde två mål. Dessvärre är det fortfarande blytungt för Tony Romano som inte alls får till det. Något som inte spelade någon roll eftersom offensiven fungerade efter att ha varit helt frånvarande just innan uppehållet. Jonas Gunnarsson fick förtroendet i mål och gjorde en riktigt fin match, inte fläckfri men med tillräckligt många bra räddningar för att göra skillnad. Detta var en lysande nystart för Malmö, som därmed täppte till hålet upp till Mora. Det skiljer bara två poäng i tabellen och det är kul att nafsa de jagade i hasorna för Malmö, givetvis.

Powerplay fungerade också lysande, 60% utdelning och det måste i sig vara extremt skönt så laget nött en hel del på det. Även boxplay var ok, Mora har riktigt vassa spelare när de får lite mer yta. Jag måste nästan räkna upp spelarna som förutom Svenssons 2+0 gör poäng ikväll, eftersom det varit så sjukt magert på slutet. David Liffiton 0+1, Nicklas Jadeland 1+1, Colin Stuart 0+1, Jens Olsson 0+3, Henrik Hetta 1+0, Mattias Persson 0+2, Nils Andersson 0+2 och Frederik Storm 1+0. Det fanns MYCKET att njuta åt som Malmösupporter. Dessvärre drog inte ens denna toppmatch någon större publik, trots att jag har svårt att se att det skulle finnas så mycket trevligare att ägna en gråmulen onsdagskväll i november åt. 5249 betalande, men absolut inte så många på plats, är inte ok när det är toppmöte tycker jag. Med väl godkänt till laget, underkänt åt den idrottsintresserade befolkningen i Malmö.

Nåväl, en match är som bekant ingen match. Nu gäller det för Malmö att behålla detta och fortsätta spela som ikväll även framöver. Passningsspelet var hör och häpna så nära fläckfritt man kan komma på denna nivå. Nästan så att jag blev lite chockad över det, så fina och välavvägda passningar var det mycket längesedan jag såg från Malmö. Riktigt imponerande och det såg ut så ÄVEN de få gånger Mora fick lite tryck att snacka om.

Förhoppningsvis tycker betydligt fler att det kan vara kul att bege sig till Malmö arena en lördagseftermiddag då. För redan på lördag är det nästa hemmamatch då Karlskrona kommer på besök. Ännu en match av yttersta vikt i denna galna serie, en ny trepoängare är beställd av mig. Återstår att se om Malmö kan fortsätta att leverera. Och biljetter till den fighten, köper ni här. Ikväll sammanfattar vi med följande; LYSANDE återstart Malmö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics