lördag 15 november 2014

Malmö otäckt nära att slarva bort säker trea.

IF Malmö Redhawks vs Karlskrona HK 4-2

Malmö tog sig upp på andra plats i tabellen efter att ha slagit tillbaka Karlskrona, men det som efter 43 spelade minuter såg ut som en skrattseger blev en kamp ända in i mål. Första perioden var det inget som helst snack, Malmö malde sönder Karlskrona som hade svårt att hänga med stundtals. 2-0 speglade perioden ganska bra, Karlskrona kunde gjort något men Malmö borde å andra sidan nog gjort fler än två. En riktigt fin period av Malmö som absolut kvalade in som en rimlig fortsättning på förra matchen.

Andra perioden blev en helt annan historia. Tempot sjönk till nästan stillastående men Malmö behöll en hyfsat bra kontroll på händelserna och spelade riktigt fin boxplay här. Om något lag skulle hängt någon puck i andra så var det ändå Malmö. Men en kombination av mindre bra beslut vid avslut och en duktig Patrick Galbraith i bortakassen såg till att det var fortsatt 2-0 efter fyrtio minuter. Fullständigt rättvist då Karlskrona inte hade mycket att komma med överhuvudtaget och såg ut att hänga med huvudena.

Så, när firma Frederik Storm och Henrik Hetta får leka lite inledningsvis i den avslutande perioden och dansken lekande lätt gör 3-0. Ja då trodde nog alla att resten av matchen skulle bli samma promenad i parken som dittills, inklusive mig kan jag villigt erkänna. Men en kombination av att Malmö antagligen slappnade av ännu mer än man redan gjort sedan andra perioden och att man därmed drog på sig onödiga utvisningar, skulle komma att göra det till en spännande avslutning. Karlskrona får powerplay och får tack vare ett mycket mer avslappnat Malmö betydligt bättre tryck. Det kanonsäkra försvarsspelet var som bortblåst hos hemmalaget och efter reducering i powerplay, kommer även ett 3-2 knappt tre minuter senare. Vid detta läge, var det nästintill hönsgård i Malmöförsvaret och spelare turades om att bjuda bortalagen på heta chanser. Allra värst syndabock kunde Stefan Warg blivit när blekingarna plockat målvakten. Malmö fick kontroll över pucken och gick upp genom Björn Svensson som inte fick det riktiga läget att avgöra. Istället spelar han hem pucken för att låta tiden gå. Där ställer Warg till det riktigt rejält och ur ingenting alls blir det kalabalik igen. Tror inte att någon var så glad på isen som Warg när Nicklas Jadeland i den sista sekunden drar in fyran.

Ja, denna match blev mycket mer spännande än vad den skulle ha blivit och det är så klart inte bra. Men, den är nu förbi och resultatet blev tre poäng vilket var målet. Men efter att ha sett presskonferensen hos MrMadhawk.se känns det ändå skönt att hör att Mats Lusth hade samma uppfattning som mig och lät spelarna få höra det. Jag kan för mitt liv icke förstå hur hockeyns a-b-c kan glömmas. Jobbar man inte och motståndarna gör det, ja då går det åt he*vete också. Nu gjorde det inte det tack och lov, men det var väldigt dåligt beteende i framför allt tredje perioden. Andra kommer man undan med eftersom Karlskrona var så pass bleka som de var då. Man behöver inte bränna mer energi än nödvändigt. Men om man nu väljer att sänka tempot, ja då måste man också vara beredd på att kunna dra upp det igen. Annars får man helt enkelt låta bli att dra av på gasen.

Nu är det fem dagar tills nästa match borta mot Västerås, där gäller det att nöta på och komma beredda på en betydligt tuffare nöt att knäcka. Västerås är i desperat behov av poäng, något Malmö måste dra nytta av. Klart är att det kommer krävas en bättre insats över 60 minuter då än vad som behövdes idag. Jag hade som jag nämnt inte ställt Jonas Gunnarsson i mål, men han gjorde det helt ok. Visst släppte han en hel del dåliga returer, men han hade absolut ingen hjälp av sina backar i tredje heller så han kan inte lastas fullt ut för något mål överhuvudtaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics