tisdag 18 november 2014

Malmö Redhawks mobilapp

Eftersom jag skrev om Malmös webbsida igår, kan jag lika gärna skriva några rader om deras mobilappar också nu när det är matchfritt några dagar. Malmös mobilapp finns till både Android och iOS. Jag har testat den både på min Android och på sambons iPhone och de är helt likvärdiga.

Malmö Redhawks app på en iPhone.
Det första man möts av när man startar appen, är en väldigt enkel meny och det är på båda gott och ont. Det är inte speciellt snyggt, men å andra sidan når man lätt och smidigt den information som bjuds. Live, Nyheter, Matcher & Statistik, A-laget, MIF-TV, Sponsorer, Sociala Medier, Kontakt och Vädret(!) är de menyval man har.

Live är den funktion jag tycker är trevligast och som jag antagligen använt om jag hade haft kvar appen på min telefon. Varför jag inte har den kvar återkommer jag till. Live är helt enkelt direktrapportering från matcherna Malmö spelar och det fungerar riktigt smidigt med textreferat. En bra och trevlig funktion för fansen.

Nyheter är helt enkelt det som senast skrivits på hemsidan och till skillnad från när appen precis var släppt, kan man nu läsa hela texten istället för en liten snutt med länk till hemsidan. Nu finns hela nyheten inklusive bilder och detta fungerar smidigt och utan problem.

Matcher & Statistik innehåller en undermeny bestående av Matcher, Tabell, Statistik och Köp biljett.

  • Matcher ger en enkel tabell över spelade matcher med resultat samt kommande matcher. Här hade jag gärna sett att varje spelad match hade innehållit en länk till ett matchreferat.
  • Tabell likaså en väldigt enkel tabell. Inget fancy alls men budskapet går fram på ett ganska tydligt sätt.
  • Statistik leder ut från appen och öppnar Swehockeys mobilanpassade statistiksida, dock inom appen vilket gör det smidigt att gå tillbaka. Jag tänker inte recensera Swehockey här och nu, men all officiell statistik finns att hitta där.
  • Köp biljett öppnar mobilens webbläsare och visar officiella hemsidans sida för kommande matcher med länkar till Ticnet. Inte alls snyggt, långt ifrån optimalt men det fungerar.

A-laget är vad man i bästa fall skulle kunna kalla en demo över vad det borde vara. Det finns en lista med bilder, ibland, på spelare och ledare. Klickar man på en spelare får man en helbild man kan klicka på, då snurrar bilden snyggt runt och visar information om spelaren. Eller, den skulle visat information om den var ifylld vilket den inte är. Dessutom saknas flera spelare samtidigt som Jonathan Parker finns med. Ja ni förstår, det är under all kritik och hade gjort sig bättre som en enkel lista med KORREKT information än lite mer fancy med felaktig information.

MIF-TV är länkar till de YouTube-klipp Malmö publicerat. På Android öppnas de i YouTube-appen om den finns installerad, på iPhone öppnades klippet inom appen. Funkar helt ok.

Sponsorer ska väl vara en lista över sponsorer tänker man. Dock är det bara information om företaget som gjort appen. Intetsägande för en vanlig användare.

Sociala Medier är länkar till Malmös Facebooksida samt Twitterkonto. Deras nyöppnade Instagramkonto finns inte med.

Kontakt är Google Maps-karta på vart Malmö Redhawks har sitt kontor, alltså på Malmö arena. Adress, telefonnummer och webbsidans adress. Märkligt nog inte en e-postadress.

Vädret är ja, gissa det. Vädret i Malmö just nu och ett antal dagar framåt. Åtminstone enligt yr.no (Norges motsvarighet till SMHI). Obegripligt innehåll, för mig. Men en del kanske tycker att det är kul.


Vad tycker jag då personligen om denna lilla app. Nja, jag har som sagt tagit bort den från min mobil då den för mig inte fyller någon funktion. Det finns inget där som jag inte kan få bättre från annat håll om vi säger så. Laguppställningen är oändligt mycket bättre i Eliteprospects app exempelvis, vilket väl känns lite så där. Inte som negativt mot EP utan att Malmö, om de nu ska ha en app, borde ha allt som EP har om laget PLUS lite till. Dessutom är laguppställningen korrekt och mycket bättre på Malmös egen mobilanpassade webb. Nyheterna från officiella får jag minst lika lätt genom att bara öppna den officiella sidan anpassad för mobil. Ja som ni förstår faller appens mening totalt när den har ett sämre innehåll än den mobilanpassade webben.

Nej, för mig känns det som att Malmö spretar för mycket. Man vill finnas överallt men det blir bara halvgjort tycker jag. Lägg allt krut på en rejäl hemsida som funkar dynamiskt oberoende på vilken skärm den öppnas på. Faktum är att Malmö skulle kunna göra en app rakt upp och ner av sin mobilanpassade webb och det hade blivit mycket bättre än denna app. En app som den man har nu, är tyvärr bara ett skämt. Då informationen i den inte heller uppdateras när webben uppdateras, är så klart inte alls bra. Ändrar man i spelartruppen, borde den ändras i appen också utan extraarbete. Inte alls speciellt bra reklam för klubben som det är nu. Avslutar med en bild på en av appens "roliga" funktioner. Skaka mobilen för att få fram tabellen. Gör om och gör rätt eller lägg ner appen, det är mitt råd.

Skak, skak och hej loggan. Men, vart är tabellen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics