måndag 17 november 2014

Malmö Redhawks punkt com

Jag hade ett ärende in på malmoredhawks.com idag och jag bara kände att detta måste skrivas, för att lugna mina nerver. Jag vet inte hur ni ställer er till Malmö Redhawks officiella sida på webben? Jag tycker själv att den innehåller det mesta av vad man kan önska sig i informationsväg, eller länkar dit. Så långt är allting gott. Nu ska inte jag säga att jag sitter med det nyaste i hårdvaruväg, har en fem år gammal laptop som främsta arbetsverktyg. Jag sitter med en skärmupplösning på 1366x768 pixlar vilket antagligen ändå är helt ok.

Men vad jag också vet är att en modernt utformad webbplats idag oftast är dynamisk. Den anpassar sig efter den upplösning den visas på och blir inte en enda sörja om upplösningen sjunker. Dessvärre till hör Malmös sida den senare, åtminstone i stora drag. Jag visar en bild här på hur JAG ser den på MIN skärm. Som ni ser är det inte direkt någon njutning för ögat, estetiskt sett, om man inte förväntar sig ett lapptäcke.

malmoredhawks.com i 1366x768 pixlars upplösning. Klicka på bilden för att se i större storlek.
Som ni noterar har reklamen till vänster seglat in under själva huvudkroppen. Samtidigt finns det transparens där MALMÖ REDHAWKS står och man kan se lite av bannern under skölden. Jag kanske är överkänslig men jag tycker att det ser rent ut sagt för djävligt ut. Det känns lite dagis över sådant, för mig. Notera gärna hur "Värdegrund" i menyn går ut över sökrutan också, det är höjer inte heller helhetsintrycket direkt.

Hur står Malmö sig mot seriekonkurrenterna då? Helt ok ändå faktiskt. Det är bara fyra lag som har sidor som dynamiskt anpassar sig efter läsarens upplösning. Notera gärna att jag INTE tagit hänsyn till speciellt mobilanpassade sidor här. De lag med sidor som fungerar och ser ok ut oavsett din hårdvara eller att du behöver göra några aktiva val är Almtuna, Björklöven, Västerås och Timrå. Övriga lags sidor ser mer eller mindre ut som kattskit på en netbook med lägre upplösning exempelvis.

Är detta viktigt? Nja, det kan diskuteras så klart. De enda viktiga för lagen egentligen är ekonomin och hur det går på isen. Däremot har det absolut inte med ekonomi att göra huruvida man kan ha en professionell webbnärvaro eller ej utan antagligen mer om hur pass viktigt man tycker att det är. Malmö har alltid sedan tidernas begynnelse varit ok men inte mer. Man har varit hyfsat tidigt ute, men sen låter man det vara och med tiden blir det med nya tillägg sämre och sämre. Det redaktionella innehållet är det sällan fel på som sagt, men plattformen är ofta lite som ett reservhjul. Det funkar, men inte mer än så.

Vad tycker ni? Är det fler än jag som har åsikter eller ens bryr sig om sådant här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics