söndag 30 november 2014

Revanschsuget Björklöven kommer på besök

IF Björklöven var det en hel del som trodde skulle göra en betydligt bättre säsong än den förra, men de fick en riktigt knackig start på serien. Men Umeålaget har varvat upp och är nu åtminstone ett lag som slåss om playoffplatser. Faktum är att deras form är ganska lik Malmös just nu. Malmö kommer från sin övertygande seger mot Vita Hästen medan Löven nollade bandyklubben uppe i Umeå. Löven har dessutom revansch att utkräva för två riktigt stora och tunga förluster mot Malmö. Hittills har alla poäng lagen emellan landat i Skåne och målskillnaden är förkrossande 9-1.

Vad som inte får ske är att Malmö ser det som en ny lätt trea, för då vågar jag nästan garantera att det inte kommer bli några poäng överhuvudtaget. Nu tror jag inte att det är någon risk, speciellt inte eftersom Malmös senaste uppträdande i Malmö arena inte direkt var något laget kunde vara stolta över. Ni minns så klart hur AIK allt för enkelt kunde plocka med sig tre poäng mot ett otroligt ofokuserat hemmalag. Jag är ganska säker på att man inte tänker visa upp sig inför hemmapubliken på det sättet två matcher i rad.

Att jämföra de båda lagens statistik visar egentligen två ganska lika lag. Skillnaden är att Malmö plockat sex poäng mer. Vem hade faktiskt trott att skillnaden skulle vara så liten mellan lagen efter halva serien när man sett premiärkrossen? Inte jag i varje fall, jag hade nog tippat på att det skulle skilja åtminstone 15 poäng efter halva serien. Malmö är fortsatt det lag i serien som släpper in minst mål, Löven är faktiskt det tredje laget i den ligan. Lövens problem är ganska lika Malmös, man gör för lite mål. Där upphör likheten eftersom Löven är det lag som skjuter allra minst på mål i serien dessutom med ganska god marginal. Malmö är som vi vet det lag som skjuter överlägset MEST på mål. Malmö har skjutit 271 skott mer än Löven, hittills. Faktiskt galna siffror.

Björklöven behöver vinna för att behålla greppet om en plats i topp åtta, Malmö behöver vinna för att behålla kontakten med toppduon 4 och 5 poäng före med en match mer spelad än Malmö. Allt är upplagt för en spännande batalj och jag är inte alls säker på att Malmö får en lika behaglig resa som i de båda föregående mötena. Tyvärr är det riktigt dåligt med biljetter sålda, endast 4050 (20:35 30/11) vilket så klart är alldeles för dåligt. Ni som inte skaffat era biljetter ännu, in och köp här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics