onsdag 12 november 2014

Roger Nordström får äntligen sin tröja hissad

För några dagar sedan firade jag på bloggens Facebooksida det faktum att det var tre år sedan Peter Lindmark fick sin tröja hissad i taket i Malmö arena. Ett evenemang jag förevigade med min mobilkamera och kan beskådas här i tveksam kvalité. Nu är det dags för nästa guldmålvakt att få sin tröja pensionerad. Kvällsposten rapporterar idag om att Roger Nordström kommer hedras vid derbyt den 16/2 genom tröjhissning samt att laget kommer spela i ett matchställ inspirerat av tröjorna från det tidiga 90-talet.

Roger, med Mif som moderklubb, spelade aldrig för något annat lag i Sverige och endast ett annat lag överhuvudtaget under sin karriär. Han avslutade karriären med fem år i tyska Krefeld Pinguine efter att ha försvunnit från Mif efter den andra Redhawks-säsongen. Pekka och Roger var givetvis ett fullständig lysande målvaktspar för Malmö under gulderan. Det spelade inte någon större roll vilken av dem man ställde mellan stolparna, båda var i stora drag lika bra. Roger fick också representera Sverige i så väl VM- som OS-sammanhang under 90-talet. Det man slås mest av när man tittar på hans karriärstatistik, är givetvis hur mycket just målvaktsspelet har utvecklats under dessa år. Det är egentligen bara hans siffror från det magiska slutspelet 1994 som ens går att jämföra med dagens målvakter, i Hockeyallsvenskan!

Det känns oroligt välförtjänt att han äntligen hyllas av sin moderklubb, han kunde egentligen hyllats betydligt tidigare men bättre sent än aldrig så klart. Roger personifierar den Malmöanda som hans före detta lagkamrat Patrik Sylvegård kämpar så hårt för att inpränta och göra gångbar igen. Roger spelade med ett oerhört stort hjärta och det var bara för att tjäna några extra slantar i slutet av karriären som han till slut verkligen lämnade sitt lag. Jag hopas verkligen och innerligt att Malmöborna fyller Malmö arena den 16:e februari, för att hylla Malmöpågen Roger Nordströms gärningar för Malmöhockeyn och för att hjälpa fram hans hjärtas lag till en fin derbyseger. Avslutar med en av ytterst få bilder jag hittat i mitt magra 90-talsarkiv. En bild där man med god vilja kan se Roger Norström mellan stolparna framför en välfylld ståplatsläktare på Malmö isstadion, under matchen mot Luleå Hockey hösten 1994. Tack för allt Roger, snart får hela Malmö tillfälle att tacka dig igen. Räkna med att jag kommer vara på plats med en eller annan tår i ögonvrån! Biljetter till matchen, hittar ni lämpligast här.

Roger Nordström i Malmökassen hösten 1994 mot Luleå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics