lördag 1 november 2014

Timrå fullbordade Malmös mardrömsvecka.

Timrå IK vs IF Malmö Redhawks 3-1

Oj vad Malmö är djupt ner i skiten just nu, efter den tredje raka förlusten har man tappat allt av det momentum man hade för så lite som en vecka sedan. Ikväll, var det egentligen aldrig något snack. Trots att Timrå hjälpte till genom att ta matchstraff samt spelare som tacklade sönder sig själva, kunde inte Malmö hota som man borde kunnat. Första perioden, var Timrås från start till mål. Ändå kommer Malmö undan med 1-1 genom ett pp där första skottet på hemmalagets mål, överhuvudtaget, sitter. Oavgjort var väldigt, väldigt smickrande för Malmö efter 20 minuter. Efter ungefär halva matchen drar Timrå på sig ett matchstraff, ett övertag i fem minuter kan Malmö inte utnyttja. Dock spelade man åtminstone stundtals riktigt bra pp där, men var lite för snälla framför målet.

När en Timråback sedan skall försöka tackla Henrik Hetta men bara träffar sargen, försvinner en back till för hemmalaget och man tvingas spela hela sista perioden med mycket kort om folk i defensiven. Tyvärr kan Malmö inte alls utnyttja detta. När man väl lyckas få press, agerar man själva bästa försvarare för Timrå genom att slänga bort puckar helt oförklarligt. Som kronan på verket ger Jens Olsson bort pucken inslagen i fin presentpapper och med vacker rosett när man spelar 6/5 i slutskedet. Så, Timrå vinner detta rättvist men borde inte ha gjort det. För ett Malmö i åtminstone normal form, skulle vunnit denna match ganska komfortabelt. Men offensiven är så harmlös just nu, vilket så klart tre mål på 185 minuter visar på ett obehagligt tydligt sätt.

Många vill ha in en ny målvakt och visst, det kanske kan vara något för att sätta rejäl press på Pontus Sjögren som är solklar etta nu. Men samtidigt skulle jag vilja säga att i den form laget är i just nu, spelar det inte någon roll vem än som står i mål. För om man bara kan få in en stackars puck mot ett lag som var så slut som Timrå i tredje perioden, då är målvakten verkligen det sista problemet man har. På det sätt som det underpresteras i offensiven är det mer eller mindre helt omöjligt att vinna hockeymatcher, oavsett hur defensiven fungerar. För det slarvas stundtals kopiöst i egen zon idag, men Timrå är inte heller världens mest effektiva lag tack och lov. I så fall hade denna matchen antagligen varit över efter 20 minuter.

1 poäng av 9 möjliga blir alltså facit sista veckan innan laget får lite "höstlov". Så, det bör inte bli mycket till lov då det kommer krävas massor av jobb på träningarna för att få igång laget igen. Närkamper skall åtminstone inte få ges bort helt utan kamp. Skott måste sitta på mål och inte i plexi samt passningar som skall sitta. Ja, det finns massor att jobba med under dessa dagar man har spelledigt. Dock, har man gjort en fullt ok säsong fram tills nu. Relativt få poänglösa matcher, även om man slarvat bort allt för många poäng. Det finns gott om tid att styra detta på rätt håll och man har en bra bas av poäng att bygga på. Men det kommer krävas mer ihållande jobb framöver. Man måste hitta en jämnare nivå, hitta ett sätt att knipa poäng även de kvällar man är mindre bra samt ta tre poäng de kvällar man är bra och inte ge bort där. Så, skönt med uppehåll nu där tränarna verkligen kan nöta detaljer med laget. Kvällens bästa Malmöspelare i mina ögon, Nicklas Jadeland. Som verkligen gav allt i vartenda byte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics