lördag 29 november 2014

Tredje gången gillt mot Vita Hästen

HC Vita Hästen vs IF Malmö Redhawks 3-6

Det hade nog mullrat en del i leden efter Malmös två senaste matcher. Lagledningen hade skyfflat om en del i kedjorna. Henrik Hetta hade flyttats in på centerplats igen och fick Tony Romano och Mattias Persson på sidorna. Istället för Hetta kom Björn Svensson in med Joey Tenute och Frederik Storm. Så den starka fjärdelinan fick in Sebastian Strandberg istället för Svensson. Det kan sägas direkt, att Hetta gör det riktigt bra som center. MEN, han är precis som innan i det närmaste oduglig på tekningar. Därmed förlorade Malmö ännu fler tekningar än man brukar och det är så klart inte bra.

Matchen fick inte alls den start Malmö hade behövt egentligen. Hemmalaget tog ledningen efter slarv i defensiven vilket lämnade en Hästenspelare ensam att slå in returen bakom Pontus Sjögren som äntligen fick stå igen. Men det syntes annars omgående att Malmö var det bättre laget, precis som i framför allt det första mötet denna säsong. Så visst kände jag en viss oro att Malmö skulle dominera medan Hästen gjorde målen. När sen Malmö bommade en hel del mål. Tony Romano missade helt öppet mål, det är helt seriöst synd om killen för den chansen hade nog till och med en folkpensionär satt i nät. Storm passade också på att dra en i stolpen innan första perioden var över. Så visst funderade man lite i periodpausen. Skulle det bli som mot AIK igen.

När Hästen gör 2-1 direkt i inledningen av andra efter ytterligare allt för givmilt försvarsspel, kändes det inte speciellt kul faktiskt. Men skillnaden mot förra matchen var att Malmö såg till att behålla ett något högre tempo än sin motståndare. Man såg till att fortsätta pressa och vara jobbiga och hör och häpna, ikväll trillar målen in i en mer acceptabel mängd sett till avsluten på mål. På drygt åtta minuter dödar Malmö matchen genom tre riktigt bra mål sett ur många aspekter. man jobbar klart i situationerna och ger inte Hästen tillfälle att andas ut. Jag var mer eller mindre helt säker på att tre poäng var i hamn efter 40 minuter. Malmö var helt enkelt en eller två nivåer över Hästen som fick slita riktigt ont.

Mycket riktigt går bara Malmö in och kontrollerar händelserna och hinner med att göra två mål till innan Hästen får in en allt för enkel puck bakom Sjögren och fastställer slutresultatet. Sjögren givetvis gravt ringrostig släppte fler returer än han gjort på hela säsongen innan, om man tar i lite. Innan han blev utknuffad av Jonas Gunnarsson, var Sjögren den målvakt i ligan som släppte in minst mål per match. Om han ska spela som ikväll, är han bara en medelmåtta. Men visst, han måste lära sig att konkurrera med bibehållen nivå, för normalt sett är han givetvis några snäpp bättre än Gunnarsson alla dagar i veckan. Framför allt är det så att Sjögren tar lite fler segrar än Gunnarsson, oavsett annan statistik. Mycket hänger också på Andreas Hadelöv så klart som måste pusha sina målvakter hårt, framför allt den som inte spelar just nu.

Nå, jag ska inte bli långrandig om det för till syvende och sist är det de tre poängen som är viktigast. Att segern blir ett antal mål för liten är inget att hänga upp sig på utan det är segern som är viktigast. Jag är dock tämligen övertygad om att Björn Hellkvist inte var helt nöjd med det defensiva arbetet i matchen. Nu ska Malmö åka hem i natten och får imorgon på sig att förbereda sig för nästa, nu riktigt kniviga nöt. För ett betydligt bättre IF Björklöven kommer på besök på måndag. Ett Löven som ikväll nollade bandyklubben och senaste fem har samma poäng som Malmö. Biljetter för att stötta på plats köper ni som alltid här. Nu pustar vi ut efter att en negativ svit brutits, det var det viktigaste idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics