torsdag 20 november 2014

Två poäng i osannolik match mot Västerås

VIK Västerås HK vs IF Malmö Redhawks 1-2 e.str

Malmö och Västerås fortsätter att dela på poängen denna säsong och det är fortsatt Malmö som tar merparten. Något som ikväll ändå får sägas vara ganska osannolikt med tanke på hur mycket pp Malmö givmilt bjöd på ikväll, vilka målchanser som fanns OCH att flera i laget tydligen spelade med sjukdom i kroppen.

Malmö kom ut ruggigt bra ikväll och inledningsvis fick Västerås knappt känna på pucken. Men Västerås är försvarsskickliga och släppte inte till speciellt många heta lägen. Till slut tappade Malmö lite av koncentrationen och tålamodet och bjöd på en onödig utvisning signerat Nils Andersson. Det fick in Västerås mer i matchen och i pp behöver vi inte tvivla, det finns spets så det räcker och blir över. Perioden avslutades med att Stefan Warg knuffade på Jan Urbas så att han föll in i sargen, och nog blev Warg utvisad. Givetvis blev han upprörd och fick då en tia som tack för det. Onödigt, det är bara att ta tvåan, se glad ut och vara tyst. Tack vare det stora övertaget första hälften, vinner Malmö ändå skotten.

Tyvärr fortsätter Malmö bjuda friskt i andra perioden genom att dra på sig MÄNGDER av helt onödiga utvisningar varav några i offensiv zon. Faktum är att fyra av Malmös utvisningar bara beror på dålig disciplin och inget annat. Inte helt otippat lyckas Västerås så småningom få in en puck, i spel 5/3. Tack vare bra försvar av Malmö samt en hittills väldigt lugn och trygg Jonas Gunnarsson är det ändå bara 1-0 efter två perioders spel. Trots att Malmö spelar med mindre manskap mest hela tiden, är det nästan helt jämnt i målchanser. Joey Tenute som sades vara frisk, utgick och jag antar att det beror på sjukdom.

Mycket riktigt gick rykten på Twitter också mellan andra och tredje att ett antal Malmöspelare spytt i papperskorgar. Så att det är något skit som går i gruppen känns solklart och med tanke på det, är det ännu mer imponerande att det bara står 1-0 till hemmalaget efter 40 minuter.

Sjukdomar i laget eller ej, Joachim Rohdin har inte hunnit bli sjuk ännu och han kvitterar tillställningen som sedan kan beskrivas som lite av ett ställningskrig. Stundtals Hawaii och stundtals disciplinerat från båda lagen.  Fram tills att Malmö drar på sig, ja just det en utvisning till. Även om den får sägas vara en ren olycka. Pucken kommer mot sargen och Malmö mitt i ett byte kan inget annat göra än att konstatera faktum att de var för många på isen. I detta pp får verkligen Gunnarsson komma upp stort och han gör två helt avgörande räddningar för Malmös poäng. Man ska kanske också säga att båda gångerna får Västeråsspelarna halvtaskiga träffar på pucken. Hade de träffat, hade det utan tvekan ringt för hemmalaget. Men det var en sådan kväll för Malmö ikväll, man slet sig till den tur man behövde i avgörande lägen i matchen. Malmö har ändå flera riktigt fina lägen att avgöra till egen fördel också, inte minst i förlängningen men det blir inte riktigt skärpa i avslut eller passningar. Att det står 1-1 efter att spelet är över känns inte alls orättvist om än väldigt, väldigt osannolikt med tanke på hur matchen såg ut.

Det mest spektakulära med straffarna, får sägas att samtliga "ordinarie" spelare i lagen lägger riktigt usla straffar. Bara Rohdin gör det bra och gör mål och får sägas vara ett synnerligen lyckat lån idag. Helt matchavgörande tillsammans med Gunnarsson. Beträffande just Gunnarsson får jag helt enkelt ta hatten i hand och erkänna att han antagligen har i sig vad som behövs för att utmana Pontus Sjögren, på allvar. Vill Sjögren stå igen, kommer han verkligen få komma upp stort nu.

Jag skrev inför denna bortatripp, att två poäng får sägas vara godkänt och det har man redan uppnått. Givetvis skönt att redan i första matchen knipa dessa poäng. Nu kommer man kunna spela avslappnat och utan så stor press mot Karlskoga på lördag. Förhoppningsvis börjar de flesta bli friska och lika mycket hoppas vi att inga fler insjuknar. Till sist kan jag bara konstatera, nu leder Malmö serien. Och Almtuna som har en match mindre spelad, kan i praktiken inte komma ikapp om man inte vinner med 14 mål i sin hängmatch. Serieledning, smaka på det. Det känns väl mysigt så här inför helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics