söndag 28 december 2014

Året avslutas med seriefinal i Blekinge för Mif.

På årets sista måndag skall Malmö spela årets sista match och vilken match det är som väntar sen. Efter gårdagens sköna, sena, avgörande var det bara för laget att bege sig mot Blekinge och Karlskrona där serietvåan finns redo att ta emot. Ett lag som dessutom kammat noll mot Malmö under säsongen, bland annat blev de nollade i senaste mötet i Karlskrona. 6-0 i poäng i Malmöfavör samt 7-2 i målskillnad. Men, låt inte dessa fina siffror lura er. Karlskrona är serietvåa av en anledning och det är INTE att de är lättslagna.

Karlskrona är 5 poäng bakom Malmö och är det lag i serien som plockat flest trepoängare hittills med 18 stycken. 9 av 15 möjliga poäng i sina senaste fem matcher med en målskillnad på 14-14 gör gällande att de antagligen vill komma upp ännu lite bättre i säsongens sista chans att slå Malmö på hemmabana, i Hockeyallsvenskan alltså. Två raka segrar med en riktigt stark bortaseger i Västerås igår ger råg i ryggen så klart.

Malmö å andra sidan har 12 poäng av 15 möjliga över fem senaste matcherna. Man ligger därmed en bit över 2 poäng/match vilket är var man vill och behöver ligga för att vara ganska säker på en placering som topp två när serien summeras. Målskillnaden är mäktiga 22-12, där mötet med Almtuna drar upp statistiken betänkligt i Malmöfavör. Således är det ett mycket självsäkert och stabilt Malmölag som just nu härjar på arenorna runt om i serien. Viktigt att fullfölja så och inte växa ur kostymen så att säga, man ska göra det man är bra på och inte sväva ut så har man en god chans att vinna varje kväll.

Något jag gärna skulle vilja se i morgon är att kedjan med Yanick Lehoux, Tony Romano och Frederik Storm bidrar mer. Om vi förutsätter att de kommer fortsätta kampera ihop även i morgon. Framgången för denna formation hänger på att Lehoux kommer upp med både ben och i tanke. Framförallt igår försvann han mer eller mindre helt i det höga tempot och bidrog inte med mycket vettigt. Flera intentioner var goda, men levererades på tok för sent och det rann ut i sanden. Funkar det inte, känns det absolut som ett slöseri med framförallt Storms kompetens i förlängningen. Att Lehoux är efter är dock fullständigt begripligt. Han har spelat fyra matcher och kommer sannolikt inte att alls komma i kapp övriga laget gällande träningen. Det kommer kanske inte heller behövas, bara några procent snabbare och det hade varit guld värt. Tänk att för honom är det fortfarande försäsong, minns hur pass mycket Joey Tenute har höjt sig efter att ha missat hela försäsongen. Men, Lehoux måste vara bättre än igår, oavsett hur lite han spelat. Förutsätter att Jonas Gunnarsson fortsätter i mål, då han igår gjorde en av sina bästa matcher överhuvudtaget i Malmötröjan.

Det är tydligt att oddssättarna tror starkt på Malmö nu, med all rätt. Att hemmaseger ger 2,65 imorgon är riktigt bra, Karlskrona är trots allt tvåa i serien och har givetvis stora chanser att ta samtliga poäng i morgon. Jag känner mig långt ifrån säker på att Malmö skulle vinna i en fullsatt Telenor Arena, men jag är fullständigt säker på att man kan och ska kunna plocka med sig poäng och därmed göra ett fint bokslut på året. För er som inte åker upp imorgon, kommer S24 visa matchen. 99 kr får man punga ut med och det är det stundtals värt och stundtals inte i närheten. Låt oss säga att kvalitén är något svajig. Låt oss hoppas på HÖG kvalité på Malmös spel, från nedsläpp tills 60 minuter är avklarade.

Odds från Unibet
Karlskrona HK - IF Malmö Redhawks

1: 2,65    X: 3,95    2: 2,25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics