fredag 12 december 2014

Årets sista hemmamatch, dags att plocka tre mot nya jumbon.

Imorgon är det så dags att ta höstsäsongen på hemmais i hamn för Malmö. Det är liksom inför gårdagens förlust dags att möta seriejumbon som Timrå blev igår. Mycket behöver förbättras från igår, framför allt i försvarsdisciplinen som var i stora drag medioker mot Oskarshamn. Eftersom Pontus Sjögren är skadad får Jonas Gunnarsson direkt chansen att ta revansch på sig själv efter den mindre smickrande insatsen igår.

Morgondagens motståndare Timrå har liksom Oskarshamn haft det ganska lätt mot Malmö och tagit 4 av 6 poäng hittills så upplägget är ganska exakt som inför gårdagens match. Malmö slog Timrå hemma men först efter förlängning och straffar i ännu en av dessa matcher där man dominerat mer eller mindre fullständigt men inte kunnat göra mål. Målskillnaden lagen emellan är 3-4 med Malmös mål först.

Timrå har plockat 3 poäng senaste fem vilket gjort att de rasat hela vägen ner i botten. Men segern man tog kom borta mot konkurrenten på nedre halvan, AIK. Så att Timrå skulle vara på något sett chanslösa att slå Malmö i Malmö är givetvis inte alla nära sanningen. Laget har varit med i samtliga av dessa senaste matcher och inte förlorat med mer än två mål mot någon av motståndarna. Med tanke på tabelläget lär man också vara betydligt mer desperata än Malmö och därmed kommer det ställas stora krav på koncentration från Malmö när bortalaget chansar.

Malmö behöll sin serieledning och slåss för att behålla den ännu en gång. Det skall mycket till för att man ska förlora den i morgon även om man kammar noll. Bästa jagande lag är Karlskrona som har 9 mål att plocka in vilket lär bli tufft borta mot Karlskoga. Men Malmö behöver poängen imorgon, nästan extremt mycket. Året skall nämligen avslutas med tre bortamatcher mot de tre närmast jagande lagen, Karlskrona, Mora och bandyklubben. Så tar man inte tre poäng i morgon, finns det en rejäl risk att man tappat obehagligt mycket i kampen om topp två när vi öppnar champagnen vid tolvslaget den 31/12.

Hur Malmö ställer upp är aningen osäkert. Kommer Mathias Tjärnqvist spela? Colin Stuart var sjuk idag, är han frisk i morgon? En trevlig förändring från igår är i varje fall att Frederik Storm kommer spela igen, mycket viktig pjäs givetvis. Yanick Lehoux gör i varje fall sin första match i Malmö arena och jag tycker att han skall mötas av en engagerad sjätte spelare på läktaren. 4915 biljetter är sålda nu, ni Malmöbor som inte gjort det ännu. In och skaffa er biljetter till årets sista hemmakamp!

Mitt tips på en tvåa senast var inte så lyckat, men i morgon på hemmabana tycker jag att ettan skall vara solklar. Dels för att Malmö nu verkligen behöver poängen. Dels för att man förlorade igår och inte skall förlora två på rad och dels för att man vill avsluta året snyggt hemma.


Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Timrå IK

1: 1,45    X: 5,00    2: 5,50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics