torsdag 4 december 2014

Asplöven, nästa lag för Malmö att betvinga.

Dags för Malmös andra besök i Haparanda denna säsong, en jobbig resa för alla lag i serien. Asplöven var länge ett av topplagen men har tappat betänkligt på slutet och har bara en seger och 3 poäng senaste fem matcherna. De har fallit till en åttonde plats i tabellen, med en match mindre spelad än Malmö är de 9 poäng bakom. Som ni förstår själva är poängen livsviktiga för Norrbottningarna för att inte halka ner under topp åtta.

Malmö å sin sida har tre raka segrar och också tre segrar senaste fem matcherna. 9 poäng är just under målsättningen på 2 poäng per match men segerraden har tagit upp Malmö till topp två igen. Topptrion Karlskrona, Malmö och Mora har gjort ett minimalt ryck och klarar nu alla en förlust utan att tappa sin placering som topp tre. Malmö tog som bekant sin senaste seger mot Södertälje igår. Det blev på det berömda håret till slut, vilket var till största delen självförvållat på grund av slarvigt spel i egen zon med puck. Mot Asplöven behöver defensiven komma upp ett eller ett par snäpp samtidigt som offensiven gärna får vara lika frejdig som i går.

Inbördes har lagen mötts två gånger och man har vunnit sina hemmamatcher. Målskillnaden är 6-4 i Malmöfavör. Det finns några intressanta spelare i Asplöven med Malmöanknytning där Sebastian Idoff antagligen är den som kan ställa till mest imorgon genom att spika igen. Sebastian Dyk kämpar på men får inte riktig till det, å andra sidan höjer han sig kanske något snäpp till när han möter Malmö. Deras absolut bästa spelare med Malmöanknytning är annars Emil Sylvegård som ni kanske minns var med och sänkte Malmö i första mötet där uppe. Han avgjorde matchen med knappt fyra minuter kvar och pappa var inte helt nöjd med det. Frågan är om Emil spelar, Luleå som han tillhör spelar hemma både ikväll och på lördag så helt omöjligt är det inte i varje fall. I Asplöven gör han nära nog en poäng per match.

Malmö får åka upp utan Mattias Persson som blivit sjuk, men Frederik Storm är tillbaka och Björn Svensson kan med verka utan problem vad det verkar. Men det är inga konstigheter utan bara att köra på. Få hockeylag spelar med alla friska och krya vid denna tidpunkt på säsongen.

Slutligen har jag startat en tråd på Hockeysnack om matchen, så får vi se om någon hittar dit. Vet du inte vad Hockeysnack är men blir nyfiken, kan jag rekommendera min egen text om fenomenet från igår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics