onsdag 3 december 2014

Effektiv förstaperiod räckte, med ett nödrop.

IF Malmö Redhawks vs Södertälje SK 4-3

Som vi alla vet är det Malmös offensiv som hackat och varit ineffektiv i match efter match denna höst. Man har vunnit en hel del matcher ändå tack vare en oftast ramstark defensiv. Idag blev det lite omvända världen där ute. Malmö flög fram, skapade lägen och gjorde mål åtminstone i en period. Och det där målet man gjorde så snyggt med bara tre sekunder kvar av första perioden skulle komma visa sig vara ytterst viktigt. Det var ingenting man trodde då, efter tjugo spelade minuter. Malmö hade dominerat stora dela av perioden och SSK hade få motmedel i egen zon. Men, redan då var å andra sidan Malmös spel i egen zon under all kritik.

Södertälje kom tillbaka direkt i andra perioden och mer mer spel förlagt i Malmös zon blev det givetvis betydligt jobbigare att se som Malmösupporter. Hemmalaget fortsatte ta märkliga beslut och sätta upp SSK till fina lägen. Detta ledde också till att Malmö tog en timeout efter fem minuters spel för att försöka få upp koncentrationen. Allt eftersom perioden gick kom Malmö in i det igen och kunde pressa ner SSK i egen zon, vilken var Malmös bästa försvarszon ikväll. Med både tur och skicklighet slutade andra perioden oavgjort. För gudarna skall veta att SSK hade en hel del galna lägen. Bland annat ett skott där Jonas Gunnarsson stod och sov eller inte uppfattade vad som hände, men skottet tog på hans skridsko och ut. Med ett fortsatt tremålsövertag in i tredje ska det givetvis vara helstängt.

Så blev det inte alls, till slut. Förvisso gnetade Malmö på och spelade två bra boxplay i tredje. För lustigt nog fungerade boxplay bra mycket bättre än spelet med lika manskap. Det kändes dock hela tiden att SSK kom närmre mål för varje bjudning Malmö hade nere i sin zon. Visst kom reduceringen, med drygt sju minuter kvar hade blodhundarna fått vittring. Malmö förmådde inte spela med något större lugn och följdriktigt kom även 3-4 för bortalaget med drygt två minuter kvar. Snacka om att det blev nerv på riktigt och det var inte alls oförtjänt. Malmö kunde gjort fler mål och dödat matchen långt tidigare men framför allt borde man ALDRIG släppt in mer än ett mål ikväll. Målet man släpper i boxplay må vara hänt, men de båda andra ska aldrig ens vara i närheten om man spelade disciplinerat i egen zon.

Nu räckte det hela vägen, tre poäng var målet och det uppfylldes. Men det är klart att jag blir lite orolig när uppträdandet i defensiven såg ut som i kväll. Det är lite för små marginaler för att jag ska kunna vara nöjd. Det är inte det att jag söker saker att gnälla på och det är så klart tråkigt att vara lite bekymrad efter en seger. Men nog skulle jag vilja se en mer koncentrerad insats, att få till lägen i Malmös zon ska kosta och vara svårt. Det ska vara väldigt sällan som motståndarna får lägen med hjälp av Malmöspelare.

Framåt är det å andra sidan många som visar upp sig från sin bästa sida ikväll, trots att Frederik Storm saknades ikväll. Mattias Persson har ett klockrent avslut till 1-0, mer sådant! 3-0 är en sällsynt delikatess när SSK bara väntar på slutsignalen, till slut har Joey Tenute öppet mål efter en tavla av Tim Sandberg i bortakassen. 4-0 av Henrik Hetta är ett ruskigt härligt hockeymål där han går runt mål, vänder upp och drar upp den i krysset. Det ska absolut sägas att om Malmö fått behålla effektiviteten från första i hela matchen, hade det aldrig blivit spännande, får man inte det gäller det så klart att hålla tätt. Segern i kväll innebar, tack vare att bandy slog Mora i förlängningen, att Malmö nu är upp där man ska vara. Eller där man nästan ska vara, tvåa med en poäng upp till Karlskrona. Platsen får man behålla åtminstone tills på fredag då en ruskigt tuff bortamatch väntar mot ett desperat Asplöven. En match där man kanske måste avstå Björn Svensson som fick utgå efter att ha fått en puck på armen. Mer om det i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics