måndag 1 december 2014

Halvtaskig insats mot decimerat Björklöven

IF Malmö Redhawks vs IF Björklöven 4-2

Malmö hade ett stort plus på Löven inför matchen, 6 av 6 poäng och 9-1 i målskillnad. När så bortalaget kom med starkt decimerat manskap kändes en seger given i min värld, frågan var hur stor den skulle bli. Så blev det nu också, men det berodde nog endast på att Löven helt enkelt inte orkade i tredje perioden. För Malmö gjorde en allt annat än gedigen insats. Ännu en gång ledde detta evinnerliga slarvandet till att Löven fick göra två mål. Först målet i slutet av första perioden, Stefan Warg ska bara slå bort pucken missar, ger fritt fram för Lövenspelare som hamnar bakom mål men puttar fram den och tomt mål för Emil Lundberg. Här är Warg så desperat att rädda sitt misstag att han åker in i Pontus Sjögren och sätter sin klubba mellan benen på honom också. Sjögren kunde kanske stannat i mål men litade antagligen inte på att Warg skulle lösa situationen och försökte stöta bort pucken. Klar bjudning av Malmö men att det målet innebar 1-1 är bortom all rim och reson. Med åtminstone acceptabel utdelning hade det målet inneburit 3-1, men offensiven är fortsatt bedrövlig sett till effektiviteten.

Malmö fortsätter trumma på inledningsvis i andra men efter hand som man bränner lägen, blir det lägre och lägre tempo på hemmalaget. Till slut är det allmänhetens åkning och usel koncentration som bjuder Löven på en tvåetta. Tack och bock från bortalaget där Lundberg åter igen denna gången ensam med Sjögren inte gör något misstag. Lundberg gör det Malmöspelare, på Malmöspelare misslyckas med. Det är stolpar, ribbor, mitt i magen på målvakten och f*n och hans moster. Ineffektiviteten är i det närmaste grotesk faktiskt. Att räkna upp syndare är ingen mening, det är få Malmöforwards i kväll som INTE brände öppna och klara målchanser.

I tredje inleder Malmö allt annat än bra, men när Nils Andersson tar saken i egen hand och lägger pucken retfullt mellan benen på Kevin Lindskoug är det som att luften till slut går ur Löven som gått lite på vatten efter alla Malmömissar och den frustration hemmalaget tydligt led av. Så när Malmö fick pp var det inget snack vår nyblivne pp-spelare Nicklas Jadeland styrde snyggt in en skottpassning av Mattias Persson och matchen var över. Jadeland i pp känns som något man absolut ska fortsätta med han gjorde mål från sin fjärdekedja och han gör mål i pp. Kanon när de som skulle gjort mål inte gör mål.

Jag ska inte gnälla allt för mycket eftersom det som skulle göras gjordes, om än inte på det mest optimala sättet. När man väl kvitterat igen och tagit ledningen, var det ett helt annat Malmö. Men det beror säkert också på att luften gick ur et otroligt tufft prövat Björklöven. Sebastian Strandberg och Nils Bergström fick också utgå och det drev antagligen upp tempot lite när färre skulle dela på istiden. En respektive två poäng bakom toppduon är Malmö nu, med tre poäng ner till bandy. Finns inte mycket tid för Malmö att fundera speciellt mycket, återhämta sig i morgon och sen välkomna SSK redan på onsdag. Antagligen behöver man göra mål på sina chanser i den matchen i högre utsträckning än i kväll. Det var ganska dåligt med folk i arenan ikväll, skaffa nu biljetter till på onsdag. In och köp här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics