fredag 5 december 2014

Hetta gör det igen i Haparanda.

Asplöven HC vs IF Malmö Redhawks 1-2

Första perioden inleddes med ett rejält taggat Asplöven och ett Malmö som till skillnad mot senast oftast låg helt rätt i defensiven. Faktum är att Asplöven, desperata efter en seger, antagligen var aningen övertaggade. Redan efter knappt två minuter drog de på sig en onödig utvisning och redan efter drygt två minuter gjorde Tony Romano 1-0 för Malmö. Ja, ni läste rätt. Nej, det är inget smuts på er skärm. Romano gjorde mål, hör och häpna. Givetvis enormt roligt för inte minst honom som bränt så galet mycket så galet länge. Malmö hade fler heta chanser i första men framför allt drog man på sig 10 utvisningsminuter men boxplay var mycket stabilt. Istället kvitterade Asplöven i spel 5/5 efter en vunnen tekning, retur från Jonas Gunnarsson mer eller mindre rakt på bladet på Sam Marklund som fick stå alldeles för ren. Men med tanke på alla boxplay, kändes 1-1 ändå rättvist.

Andra perioden, har jag seriöst inte någon som helst aning om. Jag kan konstatera att det tog knappt 6 minuter innan Malmö fick sitt första skott på mål samt att boxplay var fortsatt stabilt. Varför har jag ingen aning? Tyvärr kunde inte Aftonbladets S24 leverera mer och andra perioden fick jag titta på något mindre roligt än hockey i varje fall...

Hockeymys på S24...

Härligt nog hade jag bild igen till tredje och fick se ett riktigt disciplinerat bortaspel av Malmö. Visserligen drar man på sig en fullständigt onödig tvåa för sex man på banan, men med kvällens boxplay blev inte det några större bekymmer. Asplöven mattades betänkligt ju längre matchen led och Malmö vägrade konsekvent att gå bort sig utan spelade men stort tålamod. Till slut betalde det sig när man fick en spelvändning och Frederik Storm kunde spela fram Henrik Hetta som inte gjorde något misstag. Fler mål blev det inte, Asplöven försökte med att plocka målvakten men Malmö kunde ganska enkelt hålla undan. Nicklas Jadeland kunde till och med kosta på sig att bomma det öppna målet från bra läge. 

Detta innebär för det första att Hetta gjort det avgörande målet båda gångerna Malmö vunnit uppe i Haparanda. För det andra att Malmö för första gången denna säsong har en segersvit på mer än tre matcher med sina fyra raka. För det tredje att Malmö nu är tillbaka på förstaplatsen i serien, en placering man kan tappa redan i morgon om Karlskrona vinner i och för sig men just nu är man där man sagt att man ska vara. Sist men inte minst innebär segern att den långa, tråkiga resan hem blir betydligt mer angenäm för pågarna.

Tycker att man spelar aningen mer försiktigt ikväll jämfört med som vanligt, aningen mer på den säkra sidan och aningen lägre press i egen zon och mittzon. Högre säkerhet på blålinjen o offensiv zon. Om det var jag som tyckte, eller om man faktiskt fått direktiv att vara lite mer safe mot just Asplöven som ofta flänger och bara kör. De spelar sannerligen inte på säkerhet utan det är bara att tuta och köra och hoppas på det bästa. Man kan säga att det strukturerade spelet ishockey vann mot det mer spontana och vilda spelet ikväll.

Nu blir det välbehövlig vila i fyra dagar innan en ny tuff match väntar hemma mot Almtuna. I skrivande stund har det endast sålts 4260 biljetter till den matchen och det ser vi väl till att öka på? In här och köp för att stötta och försöka bära fram Malmö till en femte raka. Ikväll firar vi serieledningen, som de har fått slita för att komma dit igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics