tisdag 9 december 2014

Malmö krossade decimerat Almtuna.

IF Malmö Redhawks vs Almtuna IS 8-1

Det skall sägas direkt att det var ett TUNGT decimerat Almtuna som ställde upp ikväll. Med endast sex backar, tre centrar och fyra ytterforwardspar skulle det väl inte vara mycket för dem att hämta mot ett Malmö med fin form. Efter första perioden var det inte mycket som tydde på det. Faktum är att Malmö långa stunder uppträdde som den maskin man vill vara. Snabbt och bra spel, passningarna satt och skridskorna spelade som lärkvingar mot isen. Precis så skall Malmö spela, kväll efter kväll. Det spelet gav 2-0 efter 20 minuter och det var fullt rättvist även om Almtuna hade ett pp och två, tre luriga chanser som klarades av med tur och skicklighet. Målen var båda riktiga delikatesser till ishockeymål, pucken gick som på ett pärlband och fina avslut av Frederik Storm och Jens Jakobs respektive. Jakobs var för övrigt något missnöjd med hemmalagets första period, då kan vi snacka HÖGA krav.

Almtuna hade nog snackat en del om att man måste täppa till bättre i mittzon, inledde ganska piggt och gjorde nog vad man kunde för att göra match av ett svårt läge. Men drygt tre minuter in hänger Joey Tenute 4-0 och där är egentligen matchen över faktiskt. Almtuna får en straff och Jonas Gunnarsson gör antagligen karriärens enklaste ”straffräddning” när Martin Janohls missar pucken helt. När Malmö tills slut får ett pp tar det inte en minut innan Nils Andersson bombar in 5-0 och Christoffer Bengtsberg tackar för sig i bortakassen. Alexander Sahlin kommer in och har lite flyt med stolparna på två avslut innan Jeremias Augustin gör sitt första mål i Malmötröjan där pucken retfullt rullar över mållinjen för att rulla ut igen. Ja, det var en sådan kväll helt enkelt. Malmö maler sönder det tunna Almtunalaget fullständigt som går bort sig konstant i egen zon. Det mest spännande efter 40 minuter var huruvida Malmö skulle kunna hålla koncentrationen uppe eller ej under de sista 20 minuterna. Ja, faktum är att Malmö också hade 7-0 inne men domaren trodde antagligen att pucken var blockerad.

Visst sjönk Malmös intensitet i tredje också och man spelade inte ut situationerna som innan i matchen. Det är inte alls förvånande heller, det är givetvis otroligt svårt att spela disciplinerat när matchen redan är vunnen sedan länge. Detta gjorde att man länge bara satt och väntade på att Almtuna skulle få in en puck och lägena saknades inte, bland annat en stolpträff. Istället går Malmö upp och gör 7-0 på en snygg styrning av Björn Svensson som får sitt mål ändå, då det var han som gjorde det som blåstes av i andra. Men visst skulle Almtuna spräcka Gunnarssons nolla. Det skedde genom ett misstag av det nya lånet Jesper Williamsson bakom mål och mer om det finns det inte att säga. Malmö får ett pp i slutet av matchen och till slut får Storm in ännu en puck och så vann Malmö även den tredje perioden.

Det skall naturligtvis inte dras alldeles för stora växlar av denna galna seger. Almtuna saknade som sagt en handfull ordinarie spelare och när puckarna började rulla in blev det inte riktigt det motstånd som Almtuna bjudit innan under säsongen. Det innebär att Malmö lyckades försvara sin serieledning och också dryga ut den lite då Mora förlorade. Man lyckades ta sin femte raka trepoängare och man lyckades göra MASSOR av mål på ett stort spelövertag. Inget vi varit bortskämda med under säsongen i stort. Man lyckades också hålla nollan i boxplay samt göra mål i två av tre pp-lägen. Blir ett angenämt problem för tränarna att slussa in Yanick Lehoux i laget just nu, han var inte spelklar ikväll. Många spelare gör ett fint jobb men jag måste lyfta fram Jakobs som jag tycker gör ett fullständigt lysande jobb ikväll. Han skapar lägen åt andra, sliter och sätter två puckar. Det är så här vi vill se honom, då är han sylvass.

Det finns dock ingen tid att vila, redan på torsdag väntar en bortabatalj mot Oskarshamn som hastigt och olustigt för dem innehar jumboplatsen i tabellen. De kommer givetvis vara fullständigt desperata på sin hemmabana för att klättra över strecket igen. Mer om det i morgon, nu firar vi femte raka och en målfest utan dess like.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics